HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Ersin ERDOĞAN

Ersin ERDOĞAN

MECZUBA TEŞEKKÜR MÜ ETSEK?

7 Şubat 2022 Pazartesi Saat: 09:33

                                                            

Meczuba kızmak yerine GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK için istemeden de olsa sağladığı katkılardan dolayı Teşekkür mü etsek acaba?

Bazıları meczubun zararlı bir canlı olduğunu söylese de, doğru değil galiba.

Örneğin, sivrisinek de insanın kanını emdiğinden zararlı diye bilinse de aslında ekolojik sürdürülebilirliği sağlayıp doğanın dengesine katkı sağlar.

Kendine “Atatürkçü”, “Kemalist”, “Ulusalcı” ve “Milliyetçi” diyenler bile meczup kadar katkı sağlayamadı. Hatta bazıları bilinçsizce sarf ettikleri söylem ve eylemleri nedeniyle istemeyerek de olsa zarar verdiler.

Meczuplar sayesinde gelmiş geçmiş en büyük devlet adamı ve dünya lideri GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ün değerini daha iyi anladık, ilkelerini ve söylemlerini tekrar hatırladık ve saygıyla andık. Tam da unutmak ve unutturulmak üzereyken hem de.

Meczubun kırdığı ve yıktığı heykellerin yenilerini ve daha çoğunu yapabiliriz. Heykellerin, hatıraları ve kişileri hatırlatmak için gerekli olduğunu, put olmadığını, tapınılmadığını anlamak istemiyorsa, önünde saygı ile duruşumuzun taptığımızdan değil, hatırlattığı ilkelere olan saygımızdan olduğunu bilmiyorsa biz ne yapalım yani? Gitsin, kafasına bu yalanları sokarak kandıranları sorgulasın önce.

Meczubun kırdığı, yıktığı o heykelleri ve bize hatırlattığı kişiye karşı ettiği hakaretleri, küfürleri, saygısızlıkları ve okuduğu lanetleri duydukça ve gördükçe biz daha çok sevdik, daha çok sahip çıktık ve daha çok koruduk GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ün manevi hatırasını, laisizmi ve onun bize bıraktığı ilke ve inkılaplarını.

Titredik, kendimize döndük. Konsolide olduk.

Üstelik GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ün bize armağan ettiği bu ülkeye, laikliğe, ilke ve inkılaplarına daha da sıkı sarıldık. Daha da çok sahip çıktık! Daha da çok ve çabuk çoğaldık.

Dünyanın en büyük devlet adamı ve lideri, milli ve manevi değerimiz ulu önder GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ü de bize bıraktığı mirası da yaşatmaya devam etmeye ant içtik.

Meczubu ise önce Allaha sonra adalete havale ettik. Başka ne yapabilirdik ki? Bir de teşekkür mü etseydik acaba?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları