HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HAKARET ÖZGÜRLÜĞÜ DİYE BİR ŞEY Mİ VAR?

8 Şubat 2022 Salı Saat: 09:32

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüse yakalanma haberi ülke genelinde üzüntü ile karşılanırken, karşıt görüşlülerin de sosyal medya hesaplarında yaptıkları hakaret, alay ve benzeri yorumları da vatandaşların tepkilerine neden oldu. Ülke genelinde gerek emniyetin siber güçlerle mücadele ekiplerinin ve Cumhuriyet Savcılarının teyakkuzda olduğu günler yaşamaya devam ediyoruz.

Başlıkta da dediğim gibi seversiniz veya sevmezsiniz. Bu ülkenin, bu devletin başında ki insana ve ailesine hakaret etmek, alaya almak, devlete hakaret etmek anlamına geldiğini maalesef hala idrak edemeyenler var. Hakaret ile iftirayı birbirine karıştıranlar var. Türkiye’de hakaret özgürlüğü diye bir şey mi var? Allah aşkına önüne gelen açıyor ağzını, yumuyor gözünü.

Şunu çok merak ediyorum. Hakaret etmeyi çok seven insanlar! Acaba kendilerine de hakaret edilince nasıl bir his ve ruh haline giriyorlar? Kendilerine yapılan hakaret karşısında ruh halleri nasıl oluyor acaba? Aile veya iş dünyalarında ki psikolojileri nasıl değişiyor? Bunları çok merek ediyorum.

20 yıldır her türlü güçlüğe, zorluğa ve ihanete karşı ülkesini yöneten ve ayakta tutmayı başaran bir insana bu kadar ağır alaylar hiç ama hiç yakışmıyor. Sevseniz de sevmeseniz de, o insan bu devletin başı. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanıdır. Kimse kusura bakmasın. Kişinin kendisine saygınız yoksa saygısızlığınızı içinizde muhafaza edin.

Saygısızlığınızı dilinize, elinize, kaleminize ve klavyelerinize taşımayın. Kendinize yakıştıramadığınız sözleri, sözcükleri eğer başkalarına yakıştırabiliyorsanız kişiliğiniz bozuk demektir. Böyle durumlarda şahsiyetinizi, adamlığınızı ve insanlığınızı da kaybetmiş olursunuz. Hakaret insana hiçbir şey kazandırmaz. Bunun adına da hakaret özgürlüğü demeye hiç kimsenin de gücü yetmez.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları