HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BAHÇELİ’NİN 6’LISI!

18 Şubat 2022 Cuma Saat: 09:08

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, partisinin mecliste ki grup toplantısında Millet İttifakı içerisinde yer alan siyasi partileri yerden yere vurdu. 6 siyasi parti liderinin yuvarlak masa toplantısını karikatüre ederek gösterdiği fotoğraf hayli dikkat çekiciydi. Görmeyenler veya duymayanlar kaldıysa Google dan bakabilirler.

6 siyasi partiyi 6’lı ganyan tabiriyle eleştiri topuna tutan Sayın Bahçeli’ye bende HDP konusunda katılıyorum. Şimdi bu fotoğrafı ganyancıların tabiriyle bir de ben size analiz yapayım. Millet İttifakı içerisinde HDP artı PKK sevicileri kim? Birincisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yani ilk ayak içerde.

İkincisi Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu değil mi? Her seçim sathında HDP’nin de oylarına talip olduklarını defalarca söyleyip ve ima etmekten de geri durmadılar. Öyle görünüyor ki, Karamollaoğlu, 2023’te de HDP’nin oylarına talip olmak isteyecektir. Yani ikinci ayakta banko gibi görünüyor.

Üçüncü ayakta HDP seviciliğini belli ederek devasını kaybeden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’da örtülü ve örtüsüz her fırsatta HDP’lilerle dirsek temaslarında bulunması, Millet İttifakının 3. Ayağını da bir nebze olsun güçlendirilmiş gibi görülüyor. Yani kupona baktığımızda CHP’nin ilk üç ayağı içerde değil mi?

6’lı Ganyanın 4. Ayağında ise eski Başbakanlarda Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu siyasi parti Gelecek Partisi. İşte burada biraz durdum. Çünkü devlet terbiyesi ve geleneği görmüş Davutoğlu, HDP’li ittifak içerisinde olacak mı? Olmayacak mı? Bunu en geç 28 Şubat’a kadar da görmüş olacağız. Bugüne kadar Davutoğlu çıkıp bizim HDP ve onunla işbirliği yapan ve onların sevicileri ile bir işimiz olmaz demedi.

Valla ne yalan söyleyeyim. CHP’nin 5. Ayağı da sancılı. Çünkü Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve bu partinin Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’ta, HDP ile PKK’nın baş düşmanları değiller miydi? Uysal ve Enginyurt eğer aynı çizgidelerse, ki buna hiç şüphe duymak istemiyorum. O zaman 5. Ayakta sürprizlere gebe kalmaz mı?

İşte burada biraz soluklanalım. 6. Ayakta İYİ Parti var. İYİ Partinin tabanı asla ve kata HDP ve PKK ile değil bir araya gelip ittifak yapmak, onlarla bir olup, iş tutanlarla birlikte dahi olmayacaklarını ve olamayacaklarını her fırsatta dile getiriyor olmaları Millet İttifakını çatırdatabilir. Akşener’in tavrı da bu konuda açık ve net.

Peki şimdi Kılıçdaroğlu, bu HDP’yi nasıl kılıflandıracak? Hangi ayakta hangi partiye eküri yapacak? İşte bunu çok merak ediyorum. Daha şimdiden kendine üçüncü yol arayan HDP, her fırsatta da Kılıçdaroğlu’na aba altından sopayı göstermeyi de ihmal etmiyor. Kılıçdaroğlu’nun kurmuş olduğu bu altılı ganyan bana göre yatarsa İYİ Parti ve Gelecek ile Demokrat partileri yüzünden yatar.

Sonuç itibarıyla yine ganyancıların tabiriyle sözü bağlamak istiyorum. Ganyancılar kuponu sağlam görmediklerinde paranı boşa harcama bu kupon gelmez derler. Yani şu anlama geliyor! Seçmen oyunu boşa harcama bunlardan bir cacık olmaz. Diğer bir tabirle de 3’lü ganyan veya 4’lü ganyan yap, yatarsan da az bir parayla yatarsın derler. Bunun da üçlüsü CHP, SP ve DEVA, dörtlüsü de CHP, SP ve DEVA ile HDP. Üçlü ganyan az para verir, dörtlü ganyanda da eşşek var derler.

Yani üçlü ganyandan iktidar olmaz. Dörtlü ganyanda da Milletin itirazı var! Paran yani (Oyun) cebinde kalsın denir. Sayın Bahçeli’nin böylesine açık ve net uyarılarını Millet İttifakı içerisinde kimler görür, kimler dikkate alır? Bunu da bize 2023’te yapılacak olan seçimlerde ki sandık gösterecek. Bahçeli, şimdiden bu kupona oynamayın, oynarsanız duman olursunuz diyerek uyarısını yapmış oldu.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları