HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

Çene İşleri Bakanlığı…

25 Şubat 2022 Cuma Saat: 09:34

Aslında her ülkede bir çene işleri bakanlığının olması lazım! Binasına, kanununa ve teşkilatına gerek yok. Sadece bakanı, şoförlü bir siyah Mercedes’i, yanında da 1 koruma oldu mu yeter. Çok okumuş ve bilgili olmasına da gerek yok hani. Çenesi kuvvetli olsun yeter. Kanunsuz bakanlık olur mu diye sıkıysa biri itiraz ederse de tutup tıkarsın kodese ister “Terörist” istersen “vatan haini” diyerek.

Bu çene işleri bakanı, bakanlığı ile ilgili asla konuşmayacak. Ama geriye kalan ne kadar ekonomik, sosyal ve siyaset alanı varsa hepsi ile ilgili konuşacak. Propaganda yapacak. İddialarda bulunacak. Enflasyon, büyüme, döviz kurları vb ne kadar konu varsa hakkında konuşacak. Kim hain, kim terörist, kim iltisaklı, kim ilişkili, kim haklı, kim haksız o karar verecek. Konuşmalarında hata yaparsa kesinlikle hatasını kabul etmeyecek, özür dilemeyecek, “ben öyle demedim” diyerek inkâr edecek ama yine aynı şeyleri tekrar tekrar söyleyecek.

Söylemleri, iddiaları ve yaptığı işleri hakkında sorulan sorulara asla ama asla cevap vermeyecek. “Zamanı gelince vericem, az sabret, bekle” diyerek soranları oyalayacak. Kel alaka konularla canı ne isterse onu anlatacak. Her cümlesinde mutlaka ama mutlaka açık veya gizli, birini hedef alacak ve her türlüsünden iftira ve yalanla delilsiz suçlayacak. Delil soranlara “var ama sonra vericem” deyip zaten olmayan delili asla veremeyecek. Çok konuşup hiçbir şey söylemeyecek kadar üstün bir yeteneğe sahip olacak.

Peki, bu bakan ne işe yarayacak? Diyelim ki o ülkede aşılamayacak bir sıkıntı çıktı. Hemen çağıracaksın bu çene işleri bakanını. “Olum bak zaten sana gıcığım. Her an çekecem ipini. Yediğin hurmalardan önce ben tırmalayacağım seni. Git şu sıkıntıyı hallet. Yalan, dolan, iftira, algı operasyonu ne varsa hepsini yap. Sonra ortadan kaybol. Ben seçmenin sana inanıp inanmadığına ilişkin anketlere bakıp ona göre ya arkanda dururum ya da şaplağı patlatır affını kabul ederim. Defolup gidersin” diyerek hem korkutup aşağılayacaksın hem de gazı verip salacaksın sahaya.

Hiç de merak etmeyeceksin. Böyle bir görevi kabul edecek bir adam bulduysan eğer bileceksin ki bu tipler ne aşağılanmaktan ne hakaretten ne yalandan ne de daha önce konuştuklarını inkâr edip tam tersini konuşmaktan utanır.

Bu çene işleri bakanı ülkesinde ne kadar TV, ne kadar söyleşi programı varsa hepsine şahsen ya da telefonla katılacak. Ülkesindeki sıkıntıları ağzına dahi almadan yalanla, dolanla, iftira ile gündemi değiştirmek için kendisi gibi düşünmeyen herkese saldıracak. İzi kalsın diye çamur atacak. Kimsenin doğrusunu da yanlışını da ispat edemeyeceği iddialarda bulunacak.

Böylece mevcut gündemi unutturup, kendi yarattığı yeni gündemi işleme koyacak. Artık günlerce konuşulacak yeni gündem böylece oluşmuş ve o ülkenin iktidarı rahat bi nefes almış olacak. Bakan da hemen ortadan kaybolacak. Bunlar için kendisinden hesap soranlara da “Allah yaptırdı” diyecek.

Nasıl bakan ama? Vallahi ilaç gibi! Çok zor bulunur bir tip ama her ülkeye lazım böyle bir tane!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları