HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ALT GEÇİT ELZEM OLDU!

10 Mart 2022 Perşembe Saat: 09:30

Altınordu ilçemizin Ordu-Giresun ve Ordu-Samsun istikametleri yönünde bazı semt ve muhitlere alt geçit yapılması artık elzem oldu. Özellikle yeni hizmete başlayan İl Emniyet Müdürlüğünün ön tarafına ve İran yolu kavşağı ile eski otogar mevkilerine şart mı şart oldu.

Rus Pazarından başlayarak eski hastane sapağına kadar yaptığım keşifte en az dört tane alt geçidin yapılması hayati bir mecburiyet olduğunu gösteriyor.

Bakın beyler! Bu işin inanın şakaya gelir bir yanı da yok. Mobesa kameralarını her gün inceleyin bakın öyle vakalar yaşanıyor ki, sürücüler de yayalar da ölümle nasıl burun buruna geldiklerini gözlerinizle göreceksiniz.

Bu sorumluluk Karayollarında mı? Belediyelerde mi? Orası beni bağlamaz. Bu sorumluluk hangi kurum veya kurumların üzerinde ise bu mecburi mesuliyeti mutlaka yerine getirmek zorundadırlar. Bu kesin ve kati bir mecburiyettir. Yoksa bunun vebalini ileri de çok ağır ödersiniz.

Maddi hasarlı veya can kaybı trafik kazalarının yıllık istatistiklerine de baktığınız zaman kazaların en çok meydana geldiği noktaları zaten göreceksiniz. Eğer sorumluluğu bulunan kurum veya kurumlar, alt geçidin maliyetinin yüksek olduğunu mazeret beyan ederlerse o zaman üst geçit yapacaklar abi. Bunun asla ve kata mazereti olmaz.

Bu belirttiğim güzergahlarda okula gidiş ve dönüş zamanlarına bir bakın. Yine bu güzergahlarda mesai başlangıcına ve bitişine de bir bakın. Ayrıca bu noktalarda yaşlı ve engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçerken nasıl bir can havli çektiklerine de bir bakın. Bakın ne kadar haklı olduğuma siz de karar vereceksiniz.

Önümüzde yapılacak olan ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bu sorunu da ilk gündem maddesi olarak masaya yatırırsanız, Ordulular adına gelip sizi alnınızdan ilk öpen de ben olacağım.

Önce insan, önce can, önce yaya diyerek özel günlerde boy gösterenleri, bu konuda da ne kadar hassas olacaklarını İnşallah pek yakında görmüş olacağız. Bu işin de peşini bırakmayacağımı şimdiden de peşinen belirtmiş olayım.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları