HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ALIN SİZE MESLEK AHLAKI… (BU KADAR DA OLMAZ YANİ!)

15 Mart 2022 Salı Saat: 09:14

Hayati meslek dalları diye adlandırdığımız sağlık ve eğitim camiasının özel günlerinde iş bırakma eylemlerini ne kadar etik ve ne kadar ahlaki buluyorsunuz? Çok merak ediyorum. Sizi bilemem ama bende bir sağlık çalışanı evladı olarak kendi adıma bu iş bırakma eylemlerini pek doğru bulmuyorum.

14 Mart Tıp Bayramı, sağlık çalışanları bir günlük iş bırakma eylemi yapıyorlar. 24 Kasım Öğretmenler Günü, hocalar, muallimler, talim ve terbiyeciler yani kısaca öğretmenler, sınıflara girmiyorlar. Niye geçinemiyorlarmış. Niye onlara göre hayat şartları çok zor imiş. Niye bir lokma ekmeğe muhtaçlarmış. Niye gün yüzü görmüyorlarmış. Sevsinler sizi sevsinler.

Bugün en düşük doktor maaşı ne kadar? Biliyor musunuz? Ben söyleyeyim size, tam tamına 13 Bin 062 Lira, en düşük hemşire maaşı ne kadar peki? Onu da hemen söyleyeyim 6 Bin 733 Lira. Türkiye’nin bugünkü şartlarına baktığımızda doktorumuz, hemşiremiz bu paraları beğenmiyor millet.

Peki bugün en düşük öğretmen maaşı ne kadar biliyor musunuz? 8 Bin 590 Lira. Tas tamamı aldıkları en düşük rakamlar işte bunlar. Asgari ücretlinin aldığı Dört bin liranın, 2 Bin 500 lira emekli maaşı alanın 2 katı, 3 katı fazla alan bu meslek erbapları, insan hayatının söz konusu olduğu zamanlarda dahi, hiç gözlerini kırpmadan iş bırakma yüzsüzlüğünü kendilerine hak sayabiliyorlar.

Bizimde özel gün veya günlerimiz var. Biz niye kalem, deklanşör ve kamera bırakmıyoruz. 5 ay önce 90 Liraya bir top gazete kağıdını bugün 300 liraya alıyoruz. Ama işimizi bırakmıyoruz. Onlarca kalem malzememize yüzde 300-400’lere varan zamlar geldi. Ama işini gücünü bırakmayan tek meslek dalı biz olsak gerek değil mi?

Cenazemiz olsa, ölümüzü mezara koyup, masa başına baskı bitinceye kadar oturmayı bileniz. Muhabirinden tutun, matbaacımızdan, dağıtıcımızdan çıkın. Bizim ne cenazemiz, ne düğünümüz ne de bayram veya seyranımız asla olmaz. Niye siz anlık haber okuyacaksınız diye. Niye sabah uyandığınızda elinize gazetenizi alasınız diye. Niye televizyon kumandasına bastığınızda, dünyada olup, biteni göresiniz diye.

İşte meslek ahlakı bu olsa gerek. Biz sizin kazandığınız o afili mafili paraları kazanmadığımız ve kazanamadığımız halde ama millete olan sorumluluk anlayışımızla işimizi, gücümüzü bırakmıyoruz.

Bırakma hakkımız olduğu halde aldığımız ahlaki mesuliyetten dolayı bırakmıyoruz. Kutsal mesleklerine insan hayatını hiçe sayarak gölge düşürenlere lanet olsun. Alın size meslek ahlakı… Bu kadar da olmaz yani! Lanetlenirsiniz, ah da vebal de kalırsınız.

Umurunuz da mı?

Değil tabi ki…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları