HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BÖYLE BİR DİLENCİLİK OLMAZ!

19 Mart 2022 Cumartesi Saat: 12:30

Tam nokta, tam adres vererek ilgili, yetkili herkesi göreve davet ediyorum. Beş aydır takibimde olan dilenciler, artık iyice raydan çıktılar. İnsanlar da merhamet ve vicdan duygularını yerle bir ederek üç kuruş için yapmayacakları başka da bir halt kalmadı.

Akyazı mahallesinde bulunan özel hastanenin önünde ve karşısında ki eczaneler ile burada ki restaurant ve kafeler ile bankamatikleri mesken tutan dilenciler, vatandaşları hastaneden, eczanelerden, lokantacılardan çıktıklarına bin pişman ediyorlar.

Neden mi? Nedeni, vatandaşlara el açarken söyledikleri cümle aynen şu şekilde; “Açım evladım. Bana bir ekmek alır mısın? Evde çocuklarım aç beni bekliyor. Allah rızası için açım evladım açım” diyerek ağlamsı bir ses tonu ile insanın damarlarına çöküveriyorlar.

Bir gün, iki gün, günler haftaları, haftalar ayları kovdu. Tam tamına beş aydır bu yaşları 50 ila 60 arasında ki 3-4 kadında durum her gün aynı. Ne sabahları, ne öğlenleri ne de akşamları var bunların.

Bunların olduğunu tahmin ediyorum bir de seyyar çöp toplama ve boya sandıkları ile dilendirdikleri çocuklarda bu mıntıka da ki AVM giriş ve çıkışlarını mesken tutmuşlar.

İnsanlar kendi hastalarıyla mı uğraşsın? Yoksa bu merhamet tacirleriyle mi uğraşsın. Zaten millette para, pul yok. Zaten milletin canı burnunda. Hastane parası, ilaç parası, doktor parası derken, bir de bu zulüm insanı iyice canından bezdiriyor. Sabaha kadar refakatçilik yap, sonra geç karşıya iki kaşık çorba iç, o da burnundan gelsin emi. Durum bu kadar vahim beyler.

Aslında aylardır bu vakayı yazmayacaktım. Burası evimle işyerimin ortasında kalan bir mevki olduğundan günde üç vakitte aynı sahneyi izlemek zorunda kalıyorum.

Son olarak dünde bu dilencilere bazı vatandaşalar; “Bizde açız. Bizimde çocuklarımız aç. Allah rızası için sende varsa sen bize ver abla” diyerek çıkışanların sayısı da fazlalaşınca bana da bu durumu yazmak elzem oldu.

Böyle bir dilencilik olmaz! Top sizde beyler. Bu konunun ilgilisi, ilgilileri, yetkilisi, yetkilileri her kimse herkesi göreve davet ediyorum. Bu arada bir tavsiye, eğer bir operasyon yapılacaksa sivil ekiplerle yapmanızı öneririm. Daha verimli sonuç alabilmeniz adına…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları