HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

20 LİRA’YI DA PUL ETTİK!

26 Mart 2022 Cumartesi Saat: 08:16

Kağıt paralardan önce 5 sonra 10 Lira derken şimdi de 20 Lira’yı pul ettik. 20 Lira’ya artık ne bir litre akaryakıt, ne bir paket sigara, ne de bir kilo balık maalesef alamıyoruz. Bunun yanı sıra bir kilo patlıcan, biber vs almakta artık hayal oldu.

Temel ve zaruri gıda ihtiyaçlarımızdan peynir, zeytin, domates, hıyar yarımşar kilo alabilirseniz eğer öpün de başınıza koyun. Eskiden çarşıda, pazarda, ortalık yerlerde, ne alırsan 10 Lira etiketleri havada uçuşurken, şimdi tezgah ve raflarda 10 Lira yazısını görmek de hayal oldu.

20 Lira’ya artık 3 kilo yerine yalnız 2 kilo patates alabilirsiniz. Gostilin kilosu bugünlerde Maşallah 8 Lira’dan aşağı düşmüyor. Eğer 20 Lira’yı gözden çıkardıysanız 2.5 kilo gostil alabilirsiniz.

20 Lira’ya 1 Litre sıvı yağ da almak artık mümkün değil. AVM ve marketlerde 3 Litrelik sıvı yağlar 100-120 arası değişirken, Litrelik sıvı yağlarda 30 Lirayı zorlamaya başladı.

Her evde mutlaka okula giden bir çocuk vardır değil mi? Artık 20 Lira, öğrenci harçlığına yetmiyor. Aşağısı da çocuklar tarafından kabul edilmiyor. Çünkü bugün bir tost bir de ayran 22-23 Lira. Ayran yerine çay tercih edilirse çocuk bir öğünü 20 Lira ile kurtarabiliyor.

Kaç gündür analardan, babalardan aldığım şikayet ve yakınmaların da haddi hesabı yok. 5 Lira’nın, 10 Lira’nın yüzüne bakmayan çocuklar şimdi de 20 Liranın yüzüne bakmıyorlar.

Tiryakilerin derdi ve muzdaripliği ise ayrı bir vaka. Onlara da bir dokunan bin ah işitiyor. Ben bu yazıyı kaleme alırken, akaryakıtta litre fiyatının 24 Lira’yı gördüğü haberi de düştü önüme.

Pul ettik! Paramızı bir bir pul ettik. 5-10 derken 20 Lira’yı da pul ettik. Şimdi 50 Lira gözünü dikmiş bakıyor. Sıra bana ne zaman gelecek diye.

Geriye ne kalıyor ki canım? Alt tarafı 100 ila 200 TL kalmıyor mu? Zaten bir Pazar veya AVM’de alışverişe girdiniz mi, onlarda oracıkta pul olmuyor mu? Kısacası 20 Liramız da rahmete kavuşmuştur. Gözümüz aydın olsun…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları