HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

AVM’LERDEN “ZIRNIK” ALMAYIN!!!

5 Nisan 2022 Salı Saat: 09:41

İdrak etmeye devam ettiğimiz Mübarek Ramazan ayının ilk günlerinde, hükümet tarafından ilan edilen KDV indiriminin ardından bende rotamı yerli ve milli Alış Veriş Merkezleri (AVM)’lere çevirdim. Hay çevirmez olaydım. Hala sinirim ve kızgınlığım vatandaş adına geçmiş değil.

Efendim önce zerzavat grubundan başladım. Patates, soğan, patlıcan, biber, kabak, ıspanak, pırasa tek tek ne varsa hepsinin fiyatlarına baktım. Bizim pazarda, manavda, seyyar satıcılarımızda 13-15 Lira olan patlıcan, yerli ve milli AVM’lerde 30 Lira. Yani etikette yazılı olan rakam 29.90 kuruş. Uzun ve dolmalık biberde de durum aynı.

Kabak, domates, hıyarda fiyat yansıması yine aynı durumda tezgahlarda yerini almış. 13-15 lira arası pazarda ve seyyarlarda satılan bu ürünlerde AVM’lerde 23 ila 25 Lira arası değişiyor. Şimdi pazarcının, manavcının ettiği kar karda, peki bunların ki ne, söyleyin be kardeşim bunların ki ne?

Bu sosyete hırsızları, bu sosyete arsızları, bu mübarek günlerde bile vatandaşın gözünün yaşına bakmıyorlar. Birde çıkmışlar pişkin pişkin stoklar erimeden fiyat indirimi yapamayacaklarını söylemişler.

Hani stokçuluk yasaktı? Hani stok yapanlara ağır cezalar geliyordu. Bu ne perhiz ne lahana turşusu kardeşim. Yetkilileri bu konuda da göreve davet ediyorum. Bakın adamlar kendi ağızlarıyla itiraf etmişler zaten! Stoklar erimeden fiyat indirimi yapamayacaklarmış! Siz hala duruyor musunuz?

Sevgili okurlarım ve vatandaşlarımıza açık açık yalvarıyor, çağrıda bulunuyorum şimdi. Bu sosyete hırsızları ve arsızları AVM’lerden “ZIRNIK” almayın kardeşim almayın.

Bırakın domatesleri, hıyarları, kabakları, patlıcan, biberleri, ıspanak, pırasaları vs vs bırakın tezgahlarında çürüyüversin. Bırakın ellerinde patlasın. Almak zorunda değilsiniz. Hele hele çarşı Pazar dururken buralardan almak zorunda değilsiniz.

Şener Şen misali Patatesinizi, soğanınızı, domates, biber, patlıcanınızı kapınıza kadar gelen pikapçılardan, kamyonetçilerden alın. Bin kat daha iyi ve daha ekonomik olacaktır. Zerzavatınızı gidin mahalle manavı veya pazardan veya seyyar satıcılardan alın. Alın ki küçük esnafta bir para yüzü görsün. Ama bu sosyete hırsızı ve arsızlarından çöp dahi, zırnık bile almayın.

Bu hafta boyunca da yapılacak olan indirimleri ve yapılacak olmasını beklediğim denetimleri takip edeceğim. Bakacağım bu sosyete hırsız ve arsızlarıyla kim veya kimler baş edebilecekler mi?

Siz değerli takipçilerim, buralardan ayağınızı kesin. Korkmayın, üzülmeyin, süsünüzden, püsünüzden hiçbir şey eksiltmezsiniz. Bu hırsız ve arsızlardan ayağınızı keserek uzak durmanızı inanın yürekten istirham ediyor, cümlenize hayırlı Ramazanlar diliyorum. 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları