HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YARIM KALAN İŞİNİ BİTİR, VELİTTİN KÜÇÜK…

9 Nisan 2022 Cumartesi

Takvimler 4 Eylül 2014’ü gösterdiğinde bizde Ordu basını olarak Ordulu iş adamı Velittin Küçük ve Ordu Üniversitesi yönetimi arasında Gülyalı Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) yapımı için imzalanan protokol metnini kamuoyuna duyurmuştuk.

Çünkü o tarihte, Ordulu iş adamı Velittin Küçük ve Ordu Üniversitesi yönetimi arasında Gülyalı Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) yapımı için protokol imzalandı.

Ordu Üniversitesi Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleşen o tarihte düzenlenen protokol imza törenine Ordulu iş adamı Velittin Küçük, Ordu Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Dönemin Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye eski Başkanı Enver Yılmaz ve Gülyalı Turizm Otelcilik MYO binasının projesini hazırlayan görevliler yer almıştı.

Atılan imzaların ardından eski Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, okul için 2010 yılında bir ön protokol yapıldığını söylemişti. Yine o zaman göreve geldikten sonra Velittin Küçük ile görüşmelerini hızlandırarak projeyi genişlettiklerini belirten Yarılgaç, "Biz projenin şeklinin şemalinin çok büyük olmasını arzu ettik sağ olsunlar Velittin Küçük bey de bizi kırmadı. Meslek yüksekokulu daha sonraki süreçte fakülteye dönüşecek.

Fakülte olması demek hem Gülyalı’ya hem de bölgemize çok büyük artılar kazandıracaktır. Projemizi bugün imzalayarak tamamen işe başlama aşamasına gelmiş olacağız. Proje iki yıl sonra bittiğinde turizme ve bölge insanına önemli katkılar sağlayacak bir yapı olacaktır" demişti.

Öte yandan Gülyalı Turizm Meslek Yüksekokulu’nun yapılmasında önemli katkılar veren iş adamı Velittin Küçük ise yapılacak olan meslek yüksekokulunun Ordu’ya ve Gülyalı’ya hayırlı olmasını dilemişti.

Şimdi, 2014 yılında imzası atılan ve 2016 yılında bitirilmesi gereken Gülyalı Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) yapımı neden durdu? Neden yapılmadı? Aradan geçen 8 yılda hangi olay veya senaryolara kurban gitti? Velittin Küçük iflas mı etti? Yoksa Velittin Küçük, başta memleketi olan Gülyalı ve Ordulu hemşerilerine ihanet mi etti? Bu çalışma neden durdu?

İşte bütün bu soruların muhatabı Velittin Küçük’tür. Rektör Yarılgaç’tan sonra şu an görevde bulunan Rektör Ali Akdoğan’da göreve geldikten sonra Velittin Küçük’ü iki kez bizzat kendisinin aradığını ve aldığı cevapta ise bir ara ilgileneceğini söylemiş Velittin efendi.

Efendi, eğitim işi yap boz tahtası değil! Sen gel buralarda boy pos bir endam ile cakanı, fiyakanı at sonra iki imza at, arkanı dön hayde siz sağ ben selamet dedirtmem adama.

Çık yazılı ve görsel basının karşısına haklı bir mazeretin varsa anlat. Yoksa da ben yapmıyorum ve bana yaptırmak istemiyorlar arkadaş de, bizde meseleyi anlayalım. Tamam mı efendi? Ya gel yarım bıraktığın işi bitir, ya da çık meydana sorduğum soruların cevabını ver.

Gülyalı için, Ordu Üniversitesi için, Ordu için, Ordu Turizminin eğitim çıtasının yükselmesi için bu işin peşindeyim haberin olsun. Yarım kalan işini yine de iyi niyetli olduğunu düşünmek istediğim için gel ve tamamla…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları