HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YENİ MAHALLE POLİS KARAKOLU!!!

11 Nisan 2022 Pazartesi Saat: 10:58

Altınordu ilçemizde elle tutulur, gözle görülür bir tane polis karakolumuz kaldı. O da malum meşhur Yeni Mahalle Polis Karakolumuz. Karakol binasının ömrü bitmiş, tükenmiş, takatı kalmamış artık. Binanın fiziki yeterliliği eksinin altında bilmem kaça gelmiş. Yaşım tastamam 55. Kendimi bildim bileli bu karakol hep aynı.

4-10 Nisan tarihleri Polis Haftası olunca bende Emniyet Teşkilatı adına bu kanayan yarayı köşeme taşımak istedim. Güvenlik konusunda hassasiyetine çok güvendiğim ve inandığım Ordu Valisi Tuncay Sonel’e de buradan bir çağrıda bulunarak, Ordu’ya artık çağdaş, günün şartlarına cevap verebilecek, modern polis karakolları tesis etmesi için kollarını sıvamasını arzu ettiğimi bildirmek istedim.

Kapanan Çarşı Polis Karakolunun da müzeye çevrilmesini çok istemiştim. Ordulu polis şehitlerimizin anısına o 3 katlı binayı müzeye çevirmek mümkün iken olmadı. Bir katında şehit ve gazi polis ailelerinin vakit geçirebilecekleri kafeterya, bir katında çocuklar için kütüphane veya okuma, oyun salonu, bir katı da şehit ve gazi polislerimizin portreleri ile hayat hikayeleri çok da muazzam olmaz mıydı?

Şimdi elimizde kala kala bir karakolumuz kaldı. Onun da içi beni, dışı da sizi yakıyor. Teklifim şudur Sayın Valim. Emniyet Teşkilatı adına, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya, Orduluların Ordu’ya yakışır karakollar beklediğini bildirmenizi öneriyorum. Bir değil, birden fazla polis karakolu istiyoruz.

Birincisi Altınordu ilçe merkezinin tam göbeğinde tam donanımlı bir karakol. İkincisi çakal çıkmaz ile Uzunisa arasına ikinci bir karakol, üçüncüsü Efirli mevkiine, dördüncüsü Cumhuriyet Mahallesine, sonuncusu da Şahincili-Öceli arasına eskiden olduğu gibi pembe ve şeffaf karakollar isteğimizi lütfen Sayın Soylu’ya iletirseniz size bu konuda çok müteşekkil kalırız.

Mevcut Yeni Mahalle Polis Karakolumuzun şimdiki fiziki halini buradan yazmak istemiyorum. Boş bir vaktinizde ziyaret ederseniz bana kesinlikle hak vereceğinize inanıyorum. Sayın Soylu’da, Ordu aşığı bir insan. Siyasete başladığından beri her fırsatta da Ordu’yu ziyaret eden ve tanıyan ayrıca seven biridir. Eminim yapacağınız teklife de hayır demeyecektir.

Bu arada henüz yeni hizmete başlayan yeni İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da Ordu’ya kazandırılmasına vesile olan, yapım aşamasında emeği geçen, şu an bu hizmet binasında 7/24 canla başla hizmet yapan başta İl Emniyet Müdürümüz Doğu Ateş ve bütün hizmet birimlerimize de katkılarından dolayı şahsım adına teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun.

Polis Teşkilatımızın 177. Yıldönümünde ebediyete intikal eden şehit polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum. Gazi polislerimize de Cenab-ı Hak’tan acil şifalar diliyor, haftanızı yürekten kutluyorum. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları