HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HAVA LİMANI DEMEYE…

16 Nisan 2022 Cumartesi

Bugünlerde sıkça şikâyet aldığım bir durum çıktı karşıma. Ordu-Giresun Havaalanında sigara içme bölümüne girebilmek için önündeki ihale ile işletmeye verilen kafeden ürün satın almak gerekiyormuş. Sigara içme kapısına koymuşlar bir şifre önüne de dikmişler bir zebani, git alış veriş yap gel öyle zıkkımlan sigaranı diyorlar.

Birde şikayet konusu olunca verilen cevap şöyle: “Uygulama ve kurallar böyle. Bu uygulama yalnız Ordu-Giresun Havalimanında değil, Türkiye’nin her yerinde var”.

Hava Limanı yetkililerine de sorduk “Bu ne iş agaaaa, nasıl uygulama?” diye. Aldığımız cevap: “Efendim biz ihale ile kiraya veriyoruz. İşletmenin sigara içme alanı Hava alanının meskûn mahal dışında kaldığı için karışamıyoruz. İçeride olsa bile işletmenin koymuş olduğu kurallara müdahale etme şansımız yok’ denildi.

Kocaman bir YALAN…

Yahu siz kimden yanasınız? Halktan mı rantçıdan mı?

Bununla ilgili ne bir kanun, ne bir kural ne de bir yönetmelik var. Üstelik ülkenin başkaca hiçbir havaalanında böyle saçma bir uygulama yok. Tamamıyla uydurma ve kandırmadan başka bir şey değil.

Dünyada eşi benzeri olmayan uygulamalar nedense sadece bizde var. Dünyayı gezin bakın. Hiçbir havaalanında böyle bir uygulama yok. Eğer olsaydı o ülkelerin halkları ayağa kalkar hesabını sorardı. Yapanlar da insan haklarına aykırılık nedeniyle ağır para cezaları ile bedelini öderlerdi.

Yahu kardeşim, ben diyelim ki aynı anda hem sigara hem de kahve içemiyorum. Önce sigaramı içerim dönüp ne zıkkımlanacaksam zıkkımlanırım. Boğazımdan ne geçeceğinin hesabını da mı size vereceğiz. Veya farz edin ki o an üzerimde nakdim yok. Bir bardak çaya 15 lira vermek istemiyorum ya da… Ne yapacağım o zaman?

Görüyorsunuz değil mi? Yalnız çarşıda pazarda, AVM’ler de değil, adım attığımız her yerde resmen haraca bağlanmışız. Allah, milletimizin yar ve yardımcısı olsun ne diyeyim.

Şikâyet mi! Yok canım ne şikâyeti. İlde bulunan İnsan Hakları Heyetine şikâyet etseniz bile, işletme haklı çıkıyor, haberiniz olsun. Boşuna zaman kaybı yaşamayın.

Alın size bir ticaret ve bir işletme ahlakı daha. Neresinden bakarsanız bakın. Neresinden tutarsanız tutun. Neresine yanarsanız yanın. Alın size bir ahlak daha.

İnsanları ahlaksızlığa itene mi?

Pişkin pişkin insanın gözünün içine baka baka haraca bağlayarak ahlaksızlık yapana mı?

Göz göre göre bunca ahlaksızlığa maruz kalan mazlum vatandaşa mı?

Hangisine yanarsanız yanın artık...

Gel de uç şimdi uçabilirsen…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları