HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TRİNK SAT…

21 Nisan 2022 Perşembe Saat: 09:21

Ekonomik sorunların bitemediği ülkemizde, dara düşen, icralık olan, parasız kalan hemen herkes çare arıyor. Bunu fırsat bilen azgın ve acımasız soyguncular tefecilik suç olduğu için öylesine can acıtan şekillerde yeni tefecilik sistemleri geliştirdiler ki aklınız durur.

Modern ve yasal tefecilik her geçen gün yeni alanlar açıyor kendine. Eskiden sözde fındık manavı ya da oto galerisi tabelaları ile işyeri açıp tefecilik yapan kansızlar vardı. Rahmetli Ordu Valisi Recep Yazıcıoğlu, bir gece de hepsinin yatağından kaldırıp emniyete çektirmiş ve kasalarında mağdur ettikleri kişilere ait ne kadar meblağı ve vadesi açık senet varsa el koymuş ve imha ettirmişti.

Aaaaah, nerde öyle valiler şimdi?

Şimdi her şey rantçının, hırsızın, soyguncunun, vurguncunun lehine işliyor çünkü…

Şimdi de nakit sermayesi olan kişiler emek-yoğun odaklı üretim alanları açmak ve mücadele etmek yerine kolaycılığı seçip banka faizlerinden veya diğer döviz, altın vs araçlardan elde edilebilecek kazançlardan çok daha fazlasını kazanabilmek için çok hissedarlı ulusal şirketler kurup yeni alanlar açtılar kendilerine.

Son aylarda TV’lerde ve her mecra da reklamlarını bolca izlediğiniz 2nci el otomobil alım ve satımını yapan firmalarının aynen yaptığı da işte bu modern ve yasal tefeciliktir.

Trink sat!” diye özellikle acil para ihtiyacı olanlara yönelik yapılan reklamlarda “Getirin arabanızı anında nakde çevirelim” güzellemesi ile 10 liralık bir arabaya 5 lira teklif vererek mecburiyet içinde olan milletin kanını emiyorlar.

Bir de “2nci el bizden alınır” reklamları ile göstermelik kısa vadeli garantiler vaat ederek ve kurumsal olma avantajlarını kullanarak 5 liraya aldıkları 10 liralık otomobili 15 liraya satıyorlar. 3 kuruşa milletin malına çöküyorlar…

Sorsan bunun adı serbest piyasa, liberal ekonomi vb yuvarlak laflarla savunma yapıyorlar. Soğan patates stokçularının yakasına yapışmadan önce bu ahlaksızların yakasına yapışılması gerekmiyor mu sizce?

Bir de herkes 2nci el fiyatları neden SIFIR otomobil fiyatlarına yaklaştı diye şikâyet ediyor. Bunun tek nedeni işte bu tefecilerdir.

Ulan soygunculuktan “TIRIK” olmuşsunuz, “TRİNK SAT!”ıyorsunuz öylemi. Başlatmayın Trink’inize, sizi gidi sözde modern yamyamlar…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları