HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

AĞZIMIZDAN GİRENEDE! GERİDEN ÇIKANA DA…

4 Haziran 2022 Cumartesi

Zam yolunda sınır tanımayan akaryakıt sektörü, tütün ve sigara sektörü ile alkollü içecekler sektörü hiç şaşırtmadılar ve yine yapacaklarını yaptılar. Üstelik son yaptıkları zamlar ile arsızlıklarını, yüzsüzlüklerini, utanmazlıklarını ortaya koydular.

Bir gün bile beklemeden fiyatları çektiler. Canı çıkmış can çekişen vatandaşı, maalesef sağından da, solundan da hiç düşünen yok. Vatandaşın ağzından girene de zam, geriden çıkana da zam.

Saat başı hatta dakika başı şu an acaba neye zam geldi diye elimiz yüreğimiz de hazır ol da bekler olduk. Şehir içinde bulunan umumi tuvaletler Bir Lira’dan daha önce 1.50’ kuruşa çıkmıştı. Şimdi 2 Lira. Bu şehir içinde ki umumi helalarda, ya şehirlerarası yolculuk yaptığınızda otobüs firmalarının mola verdiği yerlerde hela ücretleri ne kadar biliyor musunuz?

Ben söyleyeyim: 4 ila 5 Lira arasında değişiyor. Utanmasalar o meşhur film de olduğu gibi, büyük bilmem kaç lira, küçük bilmem kaç lira diye fiyat tarifesi koyacaklar. Zaten koyarlarsa da yakında Büyük 5 Lira, Küçük 4 Lira diye hiç şaşırmayın. Artık hiçbir şeyimize mukayyet olma şansımız kalmadı. Ne elimize, ne dilimize, ne de belimizin altında ki oturma organlarımıza. Hiçbir şeyimize inanın mukayyet olma şansımız artık sıfır oldu.

Zammında bir ahlaki kuralı olmalı. Bir paket sigara 30 Liraya dayandı. Mazot benzin 25 Lirayı aştı. Alkol grubuna yüzde 25 ile 30 arasında zam geldi. Sanki vatandaş parayı bağdan bahçeden topluyor ya. Çıkmışlar bir de diyorlar ki, fiyatları yükselttik kimse içmesin diye.

Hazineye giren paranın yüzde 40’ını siz bu sektörlerden ÖTV adı altında almıyor musunuz? O zaman bu neyin zam mı? Bir deyinde bende vatandaşta bir anlasın bakalım. Aha seçimlerde yaklaşıyor. Hani sıkça dediğiniz önce millet, milletimiz diye göz boyuyorsunuz ya. O zaman akaryakıt, tütün ve alkollü içeceklerde kaldır ÖTV’yi hem kaçakçılığı önlersiniz hem de inanın ki devlete kasasına daha fazla vergi girer bilesiniz.

Bu tavsiyeyi daha öncede yapmıştım. Bak yine sizi vergisiz bırakmıyoruz. ÖTV yerine KDV uygulayan açık ara iktidar olur benden söylemesi. Artık vatandaşın ne ağzı kaldı nede kıçı. Biraz el insaf deyin. Biraz kendinize Allah aşkına bir çeki düzen verin.

Bu millet de artık bir yere kadar. İyice cılkını çıkardınız. Haberiniz olsun. Durun artık durun, bir yerde bir yerlerde durun artık…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları