HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GİTTİ GİDİYOR, “ANAMUHALEFET!”

14 Haziran 2022 Salı Saat: 09:08

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ de endişe sıkıntı hakim olurken, İYİ Parti’de de heyecan dorukta. Neden mi? Anket firmalarının son günlerde açıkladığı rakamlara baktığımızda CHP ile İYİ Parti arasında ki farkın 2 veya 3 puana kadar düşmesi, CHP kurmaylarını da harekete geçirdiği öğrenildi.

İYİ Parti, önümüzde ki seçimlere kadar kıl payı da olsa, CHP’yi sollar ise hiç şaşırmayın. Ha, İYİ Parti, Ana muhalefetin hakkını verir mi? Veremez mi? Onu da yapacağı icraatlar la zaten hep birlikte göreceğiz değil mi?

Peki farz edelim İYİ Parti Ana muhalefet oldu. CHP’li kurmayların hali nice olur? CHP’li seçmenin hali ne olur? Yine İYİ Parti ile İktidarın arası nasıl olur? Ben az çok tahmin edip, bıyık altı gülümsemeye başlasam da yine Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu asırlık çınar CHP’ye de içim burkulmaz da değil yani.

Rakamlara göre git gide iktidarla arasını kapatması gereken CHP’nin bugünkü bu hale gelmesi ve rakamlara göre sürekli irtifa kaybetmesinin nedenleri çok iyi araştırılmalı. Kanaatime göre eğer rakamlar gerçeği yansıtıyorsa, CHP’yi de iyi günler beklemiyor demektir.

İYİ Parti yakaladığı bu performansı seçimlere kadar sürdürebilecek mi? Bir de işin bu tarafı var. Siyaset bu her an Türkiye’de her şey olabilir. Önemli olan yakalanan şansı sonuna kadar kollayıp, muhafaza etmektir. İYİ Partinin kurmayları sahayı erken terk ederlerse başladıkları yere geri dönmeleri de kaçınılmaz olur.

Öte yandan hazır yeri gelmişken ben seçimlere kadar bir üçüncü ittifakında kurulacağına inanıyorum. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin de ayrı bir güç birliği yapacaklarına artık kesin gibi gözüyle bakıyorum. Bu iki partinin ittifakına Yeniden Refah Partisi ve BTP’nin de katılabileceği çok yakın görünüyor.

Benden söylemesi, şekil şema budur. Bana göre ayağını denk alması gereken tarafın şimdilik Ana muhalefet partisi CHP olmalıdır. Diyorum ki; “GİTTİ GİDİYOR ANAMUHALEFET” daha ne diyeyim dostlar?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları