HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HANİ HER ŞEY ÜRETİCİ İÇİNDİ (!)

1 Kasım 2016 Salı Saat: 08:32

Son günlerde fındık polemiği aldı başını gidiyor. Fındık hasat sezonu geldiği günlerde fiyatlarla ilgili yapılmayan kavgaların bugünlerde yapılıyor olması oldukça şaşkınlık verici.

Üreticinin elinde fındığın kalmadığı bugünlerde yapılan fındık fiyatının tartışılıyor olması üreticilerimiz tarafından manidar bulundu. Dar gelirli üreticinin elinde fındık kalmamışken, Ordu genelinde yüz kişinin elinde bulunan fındığın bugünlerde kamuoyunda tartışılır hale gelmesi üzerine ise, üreticiler tarafından karşılık buldu.

Dün yaptığım bazı gözlemlerde üreticiler; “Bu kavga biz üreticiler için değil. Elinde fındık bulunduran yüz kişi için mücadele verilmesi, sahipsizliğimizin, yalnızlığımızın en önemli göstergesidir. Bugüne kadar fındığı tartışmayan, sahip çıkmayanlar bugünlerde fındığın düşürülmesinde birbirlerini suçlamaları abesle iştigaldir.

Hani her şey üretici içindi. Oysa bu kavgayı üretenlerin üretici adına tırnaklarını dahi oynatmadıklarını çok iyi biliyoruz. Fındık bizim alın terimiz. Ekmeğimiz, geçim kaynağımız. Her kim ki alın terimize göz dikiyorsa, yukarı da Allah var, bizde onları Allah’a havale ediyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Şimdi soruyorum? Üreticilerimizin de dediği gibi, hani her şey üretici içindi? Daha düne kadar fındığını satmak zorunda kalan borçlu üreticiler için sesini çıkarmayanlar, bugünlerde ne oldu da bu telaş ve kaygının peşine düştünüz.

Bakın alın terinin sahipleri hak, hukuk diyor. Cenab-ı Allah’ta karşıma kul hakkıyla gelmeyin diyor. Hadi kuldan korkmuyorsunuz. Allah’tan da mı korkmuyorsunuz? Birde çıkıp üreticinin yüzüne baka baka her şey sizin için diyorsunuz.

Gidin işinize… 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları