HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SAYIN AKŞENER!!!

21 Temmuz 2022 Perşembe Saat: 09:35

Hoş geldin sefa geldin. Sefalar getirdin Sayın Akşener. Eminim Ordu’ya ayak basar basmaz kurmayların elinize ilimiz hakkında genel bir rapor sunacaklardır. Ben o raporun içeriğini az çok tahmin edebiliyorum. İnşallah raporda sunulan taleplerin çözüm noktasında katkı sağlamanız bizi de memnun eder.

Şimdi sayın Akşener, bu raporun dışında bende birkaç maddelik dilek ve talep ile gözünüzü, kulağınızı açma gereği duydum. Ne kadar dikkate alırsınız bilmiyorum ama almanızda da yarar görüyorum.

1. Malum rakamlar yeni açıklandı. Bilinen 4 milyon üzerinde emekli yasal takipte imiş. Ki bana göre bu sayı daha fazla. Bunun için iktidara bir defaya mahsus bir sicil affı çıkarmaları konusunda bastırırmısınız? Yasal takipte ki emekli kendi maaşından maaş avansı bile kullanamıyor. Merkez Bankasının bu katı kurallarına bir son verdirebilecekmisiniz? Emeklinin canı çıktı, ağlayanı yok. En azından yasal takiptekilere bir defaya münhasıran bir sicil affı çıksın lütfen.

2. Yine bir malumdan daha devam edeyim. Bildiğin gibi fındık toplama sezonuna artık sayılı günler kaldı. Gel etme eyleme, şu iktidarın kulağına bir asılı versen de, kardeşim fındık en az 4 Dolardan aşağı etmez desen. Hem üretici hem de fındık işçisi (amele) mağdur olmasa iyi mi benim güzel ablam. Hazır gelmişken bu işi de fındığın ana merkezinden bir hallediversen. Olur mu?

3. Sayın Akşener, biraz da biz gazetecilerin sorunlarından bahsedeyim. Emekliye ayrılıp, ancak bankalara kredi ve kredi kartı borcu olan gazeteciler, bankalarda yok hükmünde. Son yapılan zamla aldığımız maaş 3 bin 500 Lira ama borcun varsa yok hükmündesin. Kalemimizi böğrümüze sapladılar. Bundan da haberin olsun. Elimiz, kolumuz artık dönmez hale geldi bilesin.

4. Ordumuzda hiçbir şey güllük gülistanlık değil. Ha şunu da açıkça belirteyim. Yiğidi öldürür ama hakkını teslim ederim. Yerel yönetimler çok ala ve iyi çalışıyorlar. İstisnai kanun uygulamaları haricinde burada herkes işini gayet güzel yapıyor. Zira esnaf, sanayici, işveren, işçi, üretici, engellisi, hayatlarından hiç memnun değiller. Gençlerin gözü yurt dışında. Ne olacak bu halimiz? Bilemiyoruz.

5. Biliyorsun Ordumuz, fındıktan sonra balık, bal ve kivi cenneti. Ya bu sektörlere bir dokunsan var ya Sayın Akşener, aklın fikrin tavana vurur Vallahi. Refah payları çok düşük bu sektörde yönetim erkinden ivedilikle bir çare bekliyor, haberin olsun.

6. Ordu’da ki İl Başkanın Sayın Ekrem Şentürk, 19 ilçenin tamamında ayak basmadığı yer kalmadı. Teşkilatlardan sorumlu Şemsettin Şahin’de keza öyle. Ayrıca Ziraat Odası eski başkanı Onur Şahin’in de yıl içerisinde ki tespitleri eminim önünüze koyulacaktır. Bunları lütfen dikkate almanızı istirham ediyoruz. 

 İYİ partinin Fındık konusunda politikalarının belirlenmesinde Onur Şahin’in,  İÝİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof.Dr.Ümit ÖZLALE ile birlikte çalışma yapmasıyla  görevlendirildi. Bu çalışmada  fındık konusunda önemli görevlerde bulunmuş bir bölge insanının yer alması İYİ parti ve Fındık bölgesi adına bir kazanımdır

 Ordu ilinin önceliği fındık ürünü ve istihdama dogrudan katkısı olan sanayisidir. Fındıkla ilgili politikalar belirlenirken sadece fiyata takılı kalmadan tüm sorunlarına çözüm önerilerini içeren politikaların geliştirilmesi önemlidir. Bu konuda partinizin içinde yer alan fındık ve sorunları  konusunda  deneyimli uzmanlardan yararlanılmalıdır

7. Biz, Karadeniz uşağıyız, derdimizi, isteklerimizi, taleplerimizi, gönlümüz kime kayarsa ona söyler ona dile getiririz. Ben okuyucularım ve takipçilerim adına naçizhane şimdilik bu kadar beklenti, talep ve ricaları sana iletmiş oldum.

8. Top sende artık, Sayın Akşener, taç mı? Korner mi? Aut mu? Gol mü? Top sende artık Sayın Akşener. Hazır Anamuhaletle makası kapatmışken, ve geleceğin Anamuhalefeti olacakken gel şu dertlerimize bir revan bir çare ol derim. 

9. Şu altılı masa muhabbetinden de bir ayrılsan bir ayrılsan var ya harika olur. Bil ki senin o masaya oturmaya hiç gereksinim yok! Tenezzülünde yok. Geliyorsan tek başına gel. Ki bu şimdilik mümkün, milletin eline iti, köpeği bağlayıp da gelme. Geliyorsan tek başına gel şimdilik hoş geldin sefalar getirdin diyeyim ama şimdilik…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları