HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YÜZDE YÜZ! KIVIRMAYIN BEYLER…

2 Ağustos 2022 Salı Saat: 08:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı fındık sezonu fiyatını 52+2= 54 Lira açıkladı. Yani bu ne demek 52 Lira taban fiyat, 2 Lirada destek parası.

Geçen yıl kaç Lira açıklanmıştı hatırlayalım. 26 Lira idi değil mi? Bu ne anlama geliyor? Fındığa tam tamına yüzde 100 zam yapıldığı anlamına gelmiyor mu? Geliyor.

Açıklamanın ardından bazı şövalyeler başladılar saldırmaya. Yok üreticinin hakkı yenmiş de, yok iktidar üreticinin hakkını vermemiştir de, yok fındık bu sene de tekelci ve alivrecilere peşkek çekilmişte, yok enflasyonun altında bir rakammış da, say sayabildiğin kadar daha neler daha neler…

Bunlarla birlikte bilerek ve kasıtlı açıklamalar ve paylaşımlar yaparak, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) acaba kaç Liradan fındık alacakmış? Yahu Allah’tan korkun, adamcağız 52 Lira demedi mi? Eeee TMO’da tabi ki de 52 Liradan alım yapmaya başlayacak. Bildiğiniz halde peki bu zır cahillik niye?

Bakın beyler, yüzde 100 kıvırmaya hiç ama hiç gerek yok. Ülke ekonomisini de göz önünde bulundurursak, Cumhurbaşkanının fındığa yaptığı yüzde 100 zam takdire şayandır. Çaya yüzde 70 zam yapan iktidar, fındığın da hakkını tastamam vermiştir.

Fiyat açıklamasının ardından aradan üç gün geçti. Ve ben üç gündür inanın sahada üreticinin nabzını yokladım, yoklamaya da devam ediyorum. Üreticinin yüzde 80’i fiyattan memnun beyler! Yüzde 20’si de eh işte diyenler. Anladınız mı? Siyasetinizi de bu saatten sonra buna göre yapmanızı tavsiye ederim.

Şimdi, TMO’nun alım fiyatı belli. Madem siyaset yapıyorsunuz sıkıştırın bakalım şu Fiyaskobirlik FİSKOBİRLİK’i. Kaç ton fındık alacakmış? Kaç Liradan fındık alacakmış? Yine sadece göstermelik yönetim kurulu üyeleri ve personellerin fındıkları mı alınacakmış? Piyasaya kaç Lira para ile girip hedeflediği alım ton rakamı ne kadarmış?

Buyurun top sizde şimdi. 2-3 yıldır ben gazeteci olduğum halde FİSKOBİRLİK’ten üretici ve üyeleri lehine bir tane açıklama duymadım, görmedim, işitmedim.

Bu fiyaskobirlik yılda bir iki defa bir açıklama yapar! “Fındık alımına başladık. Fındığın tamamına talibiz” gibi başka da bir şey yok. Peki hangi parayla alıyorsun? Hükümete dilenci oldun ya “bana kredi verinde fındık alayım” diye. Yalan mı?

Onun için beyler, günümüz koşullarında Cumhurbaşkanımız, yaptığı yüzde 100 zam ile en kabul rakamı vermiştir. Sizin de oturma organlarınız oynamasın. Boşu boşuna da hiç ama hiç kıvırmayın…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları