HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

FINDIKTA SERBEST PİYASAYA TAVSİYEM!

9 Ağustos 2022 Salı Saat: 08:52

Fındık toplama hasadına bugünlerde başlandı. Rabbimden bütün üreticilerimize ve emekçi kardeşlerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Malum merak edilen fiyat konusuna hükümet 52+2= 54 Lira olarak açıklayıp noktayı koymuştu.

Manav, bugünlerde zırıl zırıl, tüccarda salya sümük ağlıyor. Niye mi? Sanayici acaba kaç lira fiyat açıklayacak ve biz kaç liradan fındık alıp, sanayiciye bir, iki lira kar ederek satacağız? Diye inim inim inliyor benim bu garibanlarım.

Bakın beyler! Madem manav, tüccar ve sanayici, üçünüz bir sac ayağısınız, size bu sezon bir tavsiyede bulunayım olur mu? TMO şimdi 52’imi dedi. Sanayicinde 52 desin, sizde 50.5-51 liradan fındık alımı yapın, üçünüz birden alivreci, dalavereci olmadığınızı fındık üreticisine ve kamuoyuna ispat edin. Ne dersiniz?

Yalandan şirik akıtarak fiyatı aşağıya çekmek istemeniz artık nafile. Çünkü bu sene Türkiye Cumhuriyeti Devleti, fındık üreticisinin yanında olarak mahsulün tamamına talip olduğunu açıkladı. Ben değil, siz şimdi oturun buradan yakın, ha iyi mi?

Zarar mı edersiniz? Bana göre kesinlikle hayır. 50-52 Lira arası serbest piyasa fiyat açıklarsa asla zarar etmez. Gurbetten gelenler, sizlere borcu olanlar, ufak tefek fındığı olanlar, asla bir, iki liranın hesabını yapmaz, randevu derdiyle uğraşmaz, fındığı doğrudan size getirirler.

Haaa katırlaşıp, inatlaşıp İlla da biraz daha aşağı düşsün diye bir beklentiye girerseniz, o zaman üreticide katırlaşır, inatlaşır ve siz de avucunuzu yalarsınız.

Hadi beyler hayde… Yeter doyduğunuz. Atın elinizde ki mendilleri adam gibi işinize bakın. Hem adam gibi işinize gücünüze bakarsanız Almanya ve İtalya’da ki ağa babalarınızı da üzmemiş ve azar işitmemiş olursunuz.

Ocak veya Şubat ayında TMO ikinci ihaleyi açtığında fındık en az 70 Lira olacak beyler. Bunu da şimdiden söylemiş olayım. O zamanda 70 Liradan almak zorunda kalacaksınız. Deliçakar demişti dersiniz beyler.

Ne diyeyim başka, hayde size de bol kazançlı hayırlı sezonlar olsun.

Anlaştık mı? Eh göreceğiz gayrı…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları