HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BAŞÖRTÜSÜ…

5 Ekim 2022 Çarşamba Saat: 09:31


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkaracağız’ sözünde ki asıl maksat nedir?

Kılıçdaroğlu, önceki gün akşam bir video paylaşarak başörtüsüyle ilgili dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

Parti olarak dün yasa teklifi veren Kılıçdaroğlu, "Biliyorsunuz uzun süredir ülkenin yaralarını kapatmaktan ve artık geleceğe güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok açık yaralar var ve bu yaralar bizi hep geçmişe tutsak ediyor. Onun için ben ucu nereye varacaksa varsın bu yaraları kapatmaya kararlıyım. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz. 

Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibarıyla bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM'ye sunacağız" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesine MHP lideri Devlet Bahçeli ise tepki gösterdi. TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştuktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli'ye, Kılıdaroğlu'nun açıklamaları soruldu. 

MHP lideri, "Bu mesele 414 milletvekilinin katılımıyla çözülmüş meseledir. Şimdi helalleşme kisvesi altında başörtüsünü istismar etmenin manası yoktur. MHP, geçmiş dönemde vermiş olduğu Meclis kararının arkasında durur, yeni karara ihtiyaç olmadığını söyler. Sayın Kılıçdaroğlu bu kadar hassasiyet gösteriyorsa milletvekillerinden başlasın" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Allah aşkına başörtüsü artık istismar edilecek bir mesele değildir. Şu elinizi artık analarımızın, bacılarımızın, eşlerimizin, hısım, akrabalarımızın başından, elinden, eteğinden çekiverin. Adam akıllı projelerle geleceğine şimdide milletin kılık kıyafetine mi taktın kafayı?

Senin asıl maksadın, derdin, zorun ne? Çık milletin anladığı dilden konuş. Asıl merak ettiğim ise ne biliyor musunuz? Bakalım bu teklife başta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve yuvarlak masanın diğer kurmayları ne diyecek? Merakla bekliyorum.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları