HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İCRALIK EMEKLİLER AF BEKLİYOR!

12 Kasım 2022 Cumartesi

Hükümetin son torba yasa düzenlemelerinde çalışanlar ve vatandaşlar için yapılan düzenlemeler bir nebze nefes aldırsa da icralık emeklilerin gözü hala hükümette.

İki bin liranın altında ki elektrik, su, vergi icralık borçların silinmesi olumlu karşılanırken icralık memur, işçi ve Bağ Kur emeklileri de benzer bir düzenleme ile bir defaya mahsus “Sicil Affı” istiyorlar.

Özellikle bankalara kredi kartı borçları yüzünden icralık ve varlık fonlarına düşen emekliler, borçlarını ödeyebilmeleri için her türlü çareye başvurdukları ancak gayretlerinin boşa çıktığı için ödeme konusunda da bir ilerleme kaydedemiyorlar.

Öyle ki, emekli maaşlarında maaş avansı bile kullanamayan icralık emekliler, iyi niyetlerini ortaya koyarak bankaların yeni kredi düzenlemeleri ile kara listeden kurtulmak istiyorlar. Bankaların böyle bir düzenleme yapabilmeleri için ise Merkez Bankasının kolları sıvaması gerekiyor.

Bütün bankaların kredi onayları direkt Merkez Bankasından çıktığı için, Hükümetin de bu yönde bir çalışma yapması bekleniyor. Hükümet, Merkez Bankasına talimat verip de icralık emeklilerin önünü açarsa seçim öncesi büyük bir hamle yapmış olur.

İcra sayılarının her geçen gün arttığı ülkemizde insanların ruh hallerinin de kötüye gitmesi ve bunun da topluma yansıması istenmeyen olayların yaşanmasına neden oluyor. Enflasyon rakamlarının rayına girmesini beklediğimiz bu aylarda İnşallah icralık emeklilere de yılbaşına kadar beklenen müjde gelir diyorum…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları