HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ADINIZ GENÇLİK!!!

19 Kasım 2022 Cumartesi

Üç beş kişi yan yana dizilin, geçtiğiniz köprüleri, yürüdüğünüz kaldırımların geçiş üstünlüğünü ihlal edin, argo argo hareketler ve sözler sarf edin, kendinizi bir halt zannedin, çarşı, Pazar, sokak adabından bihaber olun, ağıza alınmayacak küfürlerle birbirinizle diyalogda olun adınızda gençlik olsun. İyi mi böyle…

Kulaklarınızda kulaklıklar, başınız yerde, önünüzden, arkanızdan, sağınızdan solunuzdan haberiniz yok. Araçlar burnunuzun ucundan, kıçınızın dibinden geçse bihabersiniz. İnsanlar üzerinizden geçse veya toslasalar veya siz toslasanız, mağdur olan insandan daha mağdur olacağınıza da hiç şüphem yok. Çünkü adınız gençlik. Böyle de iyi değil mi?

Altınızda bir motor veya araba! Eksözü mutlaka ama mutlaka yırtılmış olacak. Cadde ve sokaklarda ossura ossura fiyaka atıp sükse yapacaksınız. Gece yarılarında bile ortalığı inim inim inleteceksiniz. Dur durak bilmeyeceksiniz. Adınızda gençlik olacak öyle mi?

Büyük bilmezsiniz, küçük bilmezsiniz, ana, baba eş dost bilmezsiniz. Kendinizi bulutlar üzerinde yürürmüş gibi hissedersiniz. Ananelerden uzak, ahlak, edep ve terbiyeden uzak, haylazca dolaşıp durursunuz, adam gibi adam olmaktan kaçınırsınız, siz ne güzel gençliksiniz yahu?

Elbette istisna tuttuğum, değer verdiğim gençlik kesimini bu şikayetlerimden ayrı tutuyorum. Ama en azından yukarıda saydığım ve daha fazlasını sayabileceğim ilimizde gençlerimizin sayılarının yüksek oranda olması beni hem üzüyor, hem ürkütüyor hem de geleceğe sağlıkla bakmama engel oluyor.

Biz geleceğimizi kimlere emanet edeceğiz? Bayrağımızı kimlere devredeceğiz? Nasıl bir geleceğe kimlerle yürüyeceğiz? Bu alt yapıyı kimler bilerek veya bilmeyerek yapıyor? Bunun önüne nasıl geçebiliriz? Bu sorunu nasıl çözebiliriz yahutta çözebilirmiyiz?

Endişeliyim gelecek adına endişeliyim. Üzüntüm, kaygım hat safhada. İnanın bana bizi nasıl bir gelecek bekliyor? Onlarca soru işaretinin çengeli beynimde asılı duruyor. Bunları orta kuşak olarak bizmi yetiştiriyoruz? Oysa biz böyle mi yetiştik? Değil tabi ki, şimdi adınız gençlik olsa da tez vakitte toparlanmanız dileği ile…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları