HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÖĞRETMENİM

24 Kasım 2022 Perşembe Saat: 09:20

    Toplumun aydınlanmasında temel direğimiz olan kutsal varlıklarımız, öğretmenlerimiz hiç şüphesiz eğitim sisteminin çorbaya dönmesiyle bugün hak ettikleri yerde hiç değiller. Bu ifadeyi üzülerek belirtmek zorundayım. Fazla detaylara girip can sıkmakta istemiyorum. Hal belli, durum vaziyet belli değil mi? Bu arada ekonomik nedenlerle hala atama bekleyen öğretmenlerimize de bir başka acıyor içim… Bugünü ben özel kutlamak istedim. Hani insanın hayatına damga vuran, dönüm noktası olan varlıklar vardır. Benimde öyle oldu. Ortaokulu Merkez Ortaokulunda tamamladım. Yalnız bu süreçte henüz ikinci sınıfta iken babamın vefatı, peşinden annemin ağır hasta olması beni az daha eğitimden uzak durmama vesile olacaktı. Ya kız kardeşim okuyup devam yada ben evin erkeği olup, eve sahip çıkacaktım.
    Deyim yerindeyse bana tam bir sihirli dokunuş gerekiyordu. 80’li yılların başları bir yandan siyasi buhran bir yandan da ülkeyi saran ekonomik kriz. Ayakta durmak çok zor idi o yıllarda. Ama benimde acilen bir karar vermem gerekiyordu. Annem hasta yatağında iken, oğlum sakın okulunu bırakma, sakın eğitimine ara verme diye ricada bulunuyordu. Benim bu hezimetimi anlayan hem sınıf hem de rehber öğretmenimiz, Tülay Haseş Can işte dönüm noktam olan tek varlık oldu. Hayatıma resmen damga vuran onu kendime kutsal sayıp anne yarısı yaptığım ve hala da görüşmelerimizde, konuşmalarımızda annem dediğim tek isim Tülay Haseş Can. Rehberlik sınıfında bir buçuk saate aşkın bana verdiği nasihatlar ve yapmam gereken ne varsa gösterdiği yol haritası beni bugünlere gelmeme sebep oldu.
    Öğretmen nasıl olmalı? Diye bana ömrümce her sorduklarında, şüphesiz Tülay annemi örnek gösteririm. Eğitimci modeli, eğitmen nasıl olmalı? Sorduklarında istikametim, gururla örnek gösterdiğim isim her zaman olduğu gibi yine Tülay annem oluyor. Allah’ım varlığını, ailesi ve çocuklarıyla birlikte birliğini, sağlığını, sıhhatini daim etsin ve başımızdan da eksik etmesin. Elbette hayatıma damga vuran bütün öğretmenlerim benim için çok kıymetlidir. Hepsinin yeri ve değeri de bir başkadır. Yaşayanlara sağlıklı ömürler, ebediyete irtihal edenlere de Cenab-ı Rabbimden rahmet diliyorum. Can Annem iyi ki varsın. Seni sonsuz sevgilerimle kucaklıyor ellerinden öpüyor, gününü kutluyorum. Günün kutlu olsun annelerin annesi
TÜLAY HASEŞ CAN…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları