HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

EMEKLİ GAZETECİLERİN HALİ İÇLER ACISI!

1 Aralık 2022 Perşembe Saat: 09:26


Ne hastamıza, ne sökerimize, ne ölümüze ne de dirimize sahip çıkamıyoruz. Biz emekli gazetecilerin hali içler acısı. Hele ki icralık ve yasal takibi olan emekli gazetecilere bütün kapılar kapalı.

Bankalar kefillide olsa kredi vermiyor. Haydi, bunu anladık da bize Basın İlan Kurumu neden sahip çıkmıyor? İşte burasını da anlamış değilim.

Emekli maaşlarımıza mahsuben Basın İlan Kurumu pekâlâ kredi verebilir değil mi? Ama bunlar bile bizi gayle bile almıyorlar. Ben buradan Ordu Milletvekillerini göreve davet ediyorum.

AK Parti Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Şenel Yediyıldız, Ergun Taşçı, CHP Ordu Milletvekilleri Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ordulu Cemal Enginyurt’u emekli gazetecilerin sorunlarını gidermek için göreve davet ediyorum.

Anadolu Basınında binlerce emekli gazeteci var. Bunların yüzde 80’i de icralık ve hacizlik. Birçoğu da yasal takipte veya Varlık Fonlarının eline düşmüş. O yüzden bizi de kurtaracak olan tek kurum Basın İlan Kurumudur.

Esasen hükümet, tüm icralık ve hacizlik emeklilere bir kereye mahsus sicil affı çıkarsa sorun kökten çözülmüş olacak. Defalarca yazmamıza ve söylememize rağmen maalesef bizi de kulağına takan olmadı.

Bir çağrıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a yapmak istiyorum. Sayın Kurtulmuş, bu konuya sizde çok ala vakıfsınız. Anadolu Basınının genelinde ki bu garibanlar için Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı ile bir görüşseniz diyorum. Sorunu çözerseniz bende temsilen hem Vallahi hem de Billahi Ordu’ya geldiğinizde elinizi öpmeye gelirim.

Siyasilerin yanı sıra Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Küresel Gazeteciler Federasyonu ve gazetecileri temsil eden Sivil Toplum Kuruluşları (STK), haydi beyler bu sorunun çözümü için taşın altına elinizi değil, gövdenizi koymanızı istiyor ve bekliyoruz.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları