HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İLK İŞİNİZ ‘KANDİL’ OLMALI…

12 Kasım 2016 Cumartesi Saat: 09:14

Türkiye terörle mücadelede muazzam bir kaynak harcaması yapıyor. Bunun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük maliyeti de yine oldukça ciddi rakamlara ulaşıyor. Bu kadar kaynağın terörle ilgili bölümünün boşa gittiğine de yanmıyor değilim.

Bakınız düşman belli, yattığı yer, barındığı, ürediği ve çoğaldığı yer belli. Kandil merkezli terör örgütüne Kandil’de darbe vurmak gerekmez mi? İçimden şimdi sormak geliyor. Suriye’ye gidebiliyorsun, Irak’a gidebiliyorsun, Kandil’e neden girmiyorsun? Sorma hakkını bir Türk vatandaşı olarak kendimde görüyorum.

Bu sivri sineklerin bataklığı Kandil değil mi? Tonlarca mühimmat, ağır ve hafif silahlar, uçaklar, filolar, gemiler kolay mı inip kalkıyor? Oysa bir iki defa havadan ve karadan gir Kandil’e, kurut o bataklığı, gör bak o zaman neler oluyor neler. Bu bebek katili canavarların, bu pisliklerin ana inlerini başlarına yıkmak, yerle bir etmek mübah değil midir?

Yok Hakkari’de şu yapıldı, yok Şırnak’ta bu yapıldı, yok Mardin’de böyle oldu demek yerine Kandil yerle bir oldu demek, diyebilmek veya denilebildiği gün Türk Milletine en büyük müjde değil midir? Artık bu iş kökünden kazılması gerekmez mi? Ben inanıyorum ki, bunu başarabilirsek, bu bebek katili pkk bir daha hortlamayı göze alamaz.

Bunlarla birlikte bir tokatta işbirlikçileri lanetullah, fitnetullah FETÖ’cülere vurmuş olursunuz ki, o zaman bir taşla iki kuş vurmak içten bile değil. Elbette sınır güvenliğimiz için Suriye’de, Irak’ta da olacağız ama önce burnumuzun dibindeki pisliği sümkürüp atmamız gerekmez mi? Onun için sevgili hükümetime naçizhane diyorum ki, sizin öncelikli ve ilk işiniz Kandil. Kandil olması gerekmez mi? 

Şehit ve gazi vermediğimiz gün geçmiyor artık bu son yıllarda. Bir hiç uğruna verdiğimiz canlara ayrı yanıyoruz. Sahipsiz kalan eş ve çocuklara, yetimlerimize, göz yaşları dinmeyen ana, baba, bacı, kardeş, eş ve çocuklarımızın göz yaşlarına ayrı yanıyoruz. Onun için artık yeter deyip, ilk işimiz Kandil demek gerekmiyor mu? Bu Kandil’i kurutursanız, Türkiye ve Ortadoğu’da da çok dengeler değişir diye düşünüyorum.

Enerji, petrol ve altın egemenliğini elinde tutmaya çalışan Amerika, Rusya ve Çin oturup bir kere daha düşünmeye başlar. Ortadoğu’da biz bunların hiç birine hakim bile değiliz. Kandil’le birlikte enerji ve petrol alanında da durun arkadaş bende varım deme gücünü yakalamış olmaz mıyız? Neden olmasın. Artık Hak Baki olmuş ise bu fırsatı geri tepmek akıl dışı olmaz mı?

Başta Musul, Kerkük olmak üzere Amik Ovası, Cerablus ve bir çok stratejik bölgenin beyi, ağası biz neden olmayalım? Katar’ın doğalgazını biz neden almayalım? Kısasa kısas neden yapmayalım? Artık bunlarla anladıkları dilden konuşmanın zamanı gelmedi mi? O yüzden Bismillah deyip önce Kandil dememiz gerekmiyor mu? 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları