HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SON 20 YILDA CHP!

19 Aralık 2022 Pazartesi Saat: 09:33


Son köşe yazım, Kılıçdaroğlu Türk Lirası Kullanıyor mu? Başlığı altında yazının finalinde bugüne dikkat çekmiştim. CHP’nin bugüne kadar neden başarısız ve neden basiretsiz bir siyaset anlayışı güttüğünü fazla detaylara girmeden kısa ve öz anlatmaya çalışacağım.

Cumhuriyet tarihinde en uzun soluklu iktidarda kalan partinin hangi parti olduğunu biliyor musunuz? Evet tam 27 hiç ara vermeden iktidarda kalan partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’dir. 1923-1950, bu rekoru bugüne kadar bir parti kıramadı henüz. Bugüne baktığımızda rekorun ensesine yaklaşıldığı da bir gerçek değil mi?

1950 ila 2000 yılları arası yani 20. Yüzyılın son yarısı Türkiye için hiç iyi geçmedi. Dört bir yanımız düşman, hain, fesat, emperyalistler her koldan saldırmaya başladılar. Dinimizden tutun, imanımızdan çıkın, ilmimizden alın irfanımızdan çıkın, her koldan ama her koldan saldırdıkça saldırdılar. Bunlara hep seyirci kalan kim oldu peki? Tabi ki, CHP oldu.

Neden? İlimde, bilimde, eğitimde, sağlıkta, sanayide, sporda, kültür, turizm ve sanatta ilerlememizi istemeyen Batı ve Emperyalist ülkeler, gittikçe ülkemizin kaynaklarını keserek bizi IMF’e mahkum ve köle yaptılar. Önce fakirleştirdiler, sonra IMF üzerinden muslukları açtılar, sonra da faizle belimizi bir türlü doğrultmadılar.

Bütün bu zaman dilimleri içerisinde CHP’nin hep sessizliği ve ne hikmetse hiç iktidara gelmek istemeyişinin sebebi ise ülkenin başına gelen felaketlere sebep oldukları için hiç iktidar olmayı da istemediler zaten. Ülkenin üzerine serdikleri bitli yorganın altına girmeleri mümkün olabilir miydi? Sizce…

Şimdi gelelim 21. Yüzyılın ilk çeyreğine! 20 yıldır iktidarda olan bir parti var mı? Var. Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti iktidarda mı evet iktidarda, önümüzde ki seçimleri de alırsa rekoru kırmasına iki yıl gibi bir zaman daha kalıyor. Merak etmiyorum bu rekoru CHP bu gidişle zaten AK Partiye kırdıracak. Merhum Kemal Sunal deyişiyle 8 yıla şunun şurasında ne kaldı ki canım…

Kılıçdaroğlu, şimdi çıkmış vizyon, misyon gaydalarını anlatıyor. Emperyalist ülkelerin ağa babalarına gidiyor. Bir masa kurdu ki adına 6’lı masa dediler evlere şenlik bir masa, bir bakıyorsunuz birbirlerine küsmüşler, bir bakıyorsunuz sarmaş dolaşlar, kimin ne söylediği, neye hizmet ettiği belli değil, al takke ver külah kendi aralarında geçinip gidiyorlar.

CHP’nin son 20 yılda geldiği nokta bırakın bir arpa boyunu, yerinde say, Kıt’a dur vaziyetidir. Kendisini bile aday göstermeye hala cesaret edemeyen ve elinde ki belediye başkanlarına bile sahip çıkamayan ve söz geçiremeyen Kılıçdaroğlu ile bakalım bu CHP daha nereye kadar gidecek…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları