HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

YA BANKALARA OLAN BORÇLAR NE OLACAK?

1 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 09:59

Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması ile sükse yapan iktidar, bankalara borcu olan vatandaşlar için ise henüz yeni bir düzenlemeye gitmedi. 

Kredi ve kredi kart borçlarından dolayı icralık ve yasal takibe düşen milyonlarca vatandaşa sicil affı ne hikmetse bir türlü çıkmıyor. Gerek BDDK’nın gerekse Merkez Bankasının, sicil affı konusunda kıllarını dahi kıpırdatmamaları vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.

Türkiye’de icra borçlarının 3/2’sinin bankalara olan borçlardan kaynaklandığına dikkat çeken banka mağdurları, iktidara serzenişte bulunarak, asıl bankalara olan borçlarla ilgili sicil affı çıkması gerekirken, hükümet kendi alacaklarından feragatı öne çıkarmış oldu. 

Elbette bu yapılandırmanın da bir an önce yapılması gerekiyordu. Zira bankalara olan borçlara öncelik verilseydi alınacak olan karar daha da makbul olurdu diyerek iktidara çağrıda bulunarak sicil affını bir an önce çıkarın çağrısında bulundular.

Bana göre vatandaş haklı. Çünkü Bin liralık borç olmuş 6-7 bin lira, 2 bin liralık borç dayanmış On bin liralara kadar. Üstelik üstüne bir de kara liste, kurtul kurtulabilirsen. Bu mağdurların yine 3/2’si esnaf ve emekli olan kesim. Mağdur sayısının ne kadar yüksek olduğunu düşünebiliyor musunuz?

Sicil affının hiç dillendirilmemesi banka mağdurlarını kara kara düşündürürken, sandığa yansıması da ne ölçüde olur? Muhalefetin bile gündeminde olmayan bu konu karşısında bankaların keyfine de diyecek yok. Onlara göre nasıl olsa borcun üstüne kat be kat faiz eklenerek borç artıyor. Adamların canına bile minnet değil. 

Bakalım bir gün bankalara olan borçların faizlerinin sıfırlanması ve sicil affının çıkarılması hangi babayiğit bir iktidara nasip olacak? 

Görebilecek miyiz acaba?

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları