HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BU NASIL ANLAYIŞ!?

28 Şubat 2023 Salı Saat: 10:04

Spor neydi? Dostluk, kardeşlik değil miydi? Spor müsabakalarında tribünleri dolduran taraftarlar son yıllarda siyaset salyalarını nasıl da buralarda akıtmayı başarıyor? Anlamış değilim…

Çocukların ve hanımlarında iştirak ettiği müsabakalarda her zaman çirkin tezahüratlara karşı olmuşumdur. Başından beri sporun başta siyaset olmak üzere hiçbir şeye alet edilmemesinin taraftarıyım.

Ama hafta sonu özellikle Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi iki önemli spor kulübünün yapmış olduğu maçlarda tribünlerin boydan boya, “Hükümet İstifa” diyerek slogan atan taraftarların bu tepkisini de iyice düşünmek lazım diye düşünüyorum.

Çünkü bunların sayısı öyle 3-5 kişi değil. Öyle 50-100 kişi de değil. Binlerce taraftarın koro halinde bu sloganı atmalarını iyice tartmak lazım değil mi? Artık tribünlerin bir savaş alanı olarak dönüşmeye başlaması beni ilerisi için çok endişelendiriyor.

Şunu anlamamız lazım. Bunca kör, sağır zifiri karanlık zihniyet grubu nasıl oluyor da bir araya gelebiliyor? Koca stadyumu doldurabiliyor? Ve daha da önemlisi bunlara kim veya kimler geçit veriyor? On binlerce insana koro halinde aynı nakaratı söyletebiliyor?

Bana göre bu planlanmış bir organizasyondur. Sorumluları her kim olursa olsun yargılanmalıdır, hesap vermelidir. Bu nasıl anlayış ki, stadyumları bir anda kin kusma arenasına dönüştürebiliyorlar? 

Bu durum yine bana göre çok büyük bir tehlikedir. Bu ve bunun gibi provokasyonların şimdiden tedbiri alınmalı ve caydırıcı cezalarla pekiştirilmesi artık kaçınılmaz olmuştur.

Umutlarını hala diri tutmaya çalışan depremzedelerimizin verdikleri şehit ve yaralıları hatırına, bu sorumsuzların yakalarına yapışmak şart olmuştur. 

Bu nasıl anlayış diyerek başta spor bakanlığını ve bütün spor kulüp başkanlarını hassasiyete davet ediyorum. Lütfen stadyumları ve tribünleri şergata yuvalarına ve yuvalanmalarına engel olun. Yoksa vebaliniz çok ağır olur.

Benden söylemesi…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları