HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BENDE ADAY OLSAM MI?

14 Aralık 2023 Perşembe Saat: 09:56

Abi, kafamı hangi yana çevirsem aday adayı. İpini, sapını koparan partilerin yolunda, seçim kurulu ofislerindeler. Hele bir de şu siyaset çöplüğüne gömülenlerin yeniden hortlamaya çalışmaları, pişkin pişkin adaylığa oynamaları çıldırtıyor beni.

Yahu siz, yerel yönetimleri, mahalli idareleri yönetmeyi çocuk oyuncağımı zannediyorsunuz? İnsan bir boyuna posuna bakar, kabiliyet mekanizmasına bakar, huyuna, suyuna ahlakına bakar. Gelmişine geçmişine bakar. İnsanın karşısına çıkıp oy istemeye yüzünüz var mı? Yok mu? Ona bakar…

Ben bugün aday olsam alnım ak, yüzüm açık diyebiliyor musunuz? Ordu, yapboz tahtası değil beyler. Ordu’nun bundan sonra kaybetmeye lüksü yok. Kimse hazıra konmanın hesaplarını yapıp da fütursuzca algı operasyonları da yapmasın!..

Gerçi siyasi partilerin aday belirleme komisyonları kimin ne olduklarını biliyorlar. Ordu’ya kıymayacaklarını da adım gibi biliyorum. Boşuna debelenmelerinizin de boşuna çıkacağını sizde, bende çok iyi biliyoruz.

Hiç kusura bakmayın. Belediyeler, muhtarlıklar soygun ve talan yeri değil. Kimsenin babasının çiftliği de değil. Onun için yapacağınız tek şey! Bir tane ayna bulun, geçin karşına, kendinize uzun uzun bakın. Ben hangi akıla ve neye hizmet ediyorum diye sorun kendinize.

Sizin şu halinize baktıkça, kendi kendime bende diyorum ki, acaba aday olsam mı? Şaka maka bir yana müsveddeleri görünce benimde aklımdan geçmiyor değil. Allah’ım, Yarabbi ne günlere kaldık yahu. Sen bize, aklımıza mukayyet ol Yarabbi.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları