HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ORDU’DA MUHALEFETİN HALİ!..

19 Aralık 2023 Salı Saat: 09:24

31 Mart 2024 yılında yapılacak olan Mahalli ve Yerel seçimlere artık 3.5 ay gibi bir süre kaldı. Siyasette Cumhur İttifakından çok gözler muhalefet partilerinde. İstikrarını koruyan Cumhur İttifakına karşı başta Ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve diğer muhalefet partilerinin nasıl bir yol haritası çizecekleri çok merak ediliyor.

Bizi ilgilendiren taraf tabi ki yaşadığımız şehir Ordu. Ordu’da muhalefet kanadında durum hayli içler acısı. CHP’de genel merkeze öyle bir sitem var ki, sormayın gitsin. Kurultay’da demokrasi şöleni yaptık diyen Genel Merkez, il ve ilçe seçimlerinde özellikle aday belirleme konusunda ön seçimleri elinin tersiyle geri iterek atamaları merkezden yapmaya başladılar.

Bu hususta demokrasiye özlem duyan CHP’lilerin demokrasi hevesleri de yine kursaklarında kalmış oldu. Tabi Ordu şehri naif bir şehir olduğu için tabanda ki CHP’lilerinde bu kırgınlıkları normal karşılanmaktadır. Ama bu husus genel merkezin atayacağı adaylara nasıl yansır? Orası da işte tam bir muamma olarak gözüküyor. Çünkü parti içi muhalefet, siyaseten çok kötü bir durumdur.

Ülke genelinde istifa depremi yaşayan İYİ Partide de durum hiç de iyi değil. Ordu genelinde önemli ölçüde irtifa kaybeden İYİ Partide ses soluk yok. Sanırım İYİ Partide ön seçime gitmeden kapı arkalarından aday çıkarmanın planları yapılıyor.

İYİ Partinin bu ketum tutumu 31 Mart’a nasıl yansıyacak? Bunu da birlikte göreceğiz. Çünkü İYİ’lerin artık Ordu’da eski o heyecanları yok. Üzerlerinde bir ümitsizlik, bir yılgınlık ve kocaman bir kararsızlık gözüküyor. İYİ Partinin gerek ülke genelinde gerekse Ordu’da yeni bir ivme kazanması da pek mümkün gözükmüyor.

Bu seçimde de birlik ve beraberliğini üst seviyede tutan Cumhur İttifakının paydaşları bana göre yine Ordu’da ipi göğüsleyen taraf olacak. Bu noktada özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin desteği de çok önemli. Çünkü Ülkücü hareketin sözü sözdür. AK Parti de bunun bilincinde hareket edecektir.

Diğer yüzde 1’lik ve yüzde 1’in altında ki partilerde seçim sonuçlarını pek etkileyecek durumda değil. Ama ittifaka giderlerse de Ordu’da toplamda alacakları oy oranı yüzde 3’ü de geçmez. Yani anlayacağınız Ordu’da muhalefetin hali hiç de iyi gözükmüyor. İnşallah bu seçimde ülkemize, milletimize ve şehrimize hayırlara vesile olur.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları