HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

KATİL AMERİKA’NIN NİYETİ BELLİ OLDU!

19 Ocak 2024 Cuma Saat: 10:11

Bir önceki yazımda terör örgütü PKK’nın yuvalanması ve sürekli ayakta tutulması için sürekli elinden gelen her türlü desteği sağlayan Amerika’nın asıl katil ülke olduğunu yazmıştım. Bu iddiamında yine arkasındayım. Ve katil Amerika’nın bölgemizde ki son niyeti de ortaya çıktı.

Irak bir petrol ülkesi olmasına rağmen, son yılların en büyük ekonomik krizini yaşamaktadır. Ülkede ekonomik kriz öyle hat safhaya gelmiş ki, Irak’ı artık petrol bile kurtaramaz hale gelmiş. Irak bu durumu düzeltmek için komşu ülkelerle ekonomik çalışmalar için temaslarda bulunmaya başlamış.

Irak, başta kuveyt, Katar ve bazı Arap ülkelerinin kapısını çaldığında aldığı cevap, kardeşim senin ülken güvenli değil, senin ülkende terör kol geziyor, senin ülkende Amerika, Rusya, PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ kol geziyor. Biz bu durumda seninle ekonomik işbirliği yapamayız yanıtını almış mı? Almış.

Irak, bu kez ülkenin güvenliği için rotayı Türkiye’ye çevirmiş. Çünkü sınırları içerisinde terörü bertaraf eden Türkiye etkin ve etkili bir şekilde sınırları dışında da terörle mücadelede  müsaama göstermeden taviz vermeden devam ediyor. Bunun idrakinde olan Irak, Türkiye’nin kapısını birkaç kez çalıverdi ve yardım istedi.

Hatırlayalım, Musul-Kerkük-Yumurtalık hattı uzun süredir kapalı. Irak bu hat üzerinden hem kendisi hemde komşu ülkelerin ham petrolünü Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine servis ediyor ve önemli bir gelir elde ediyordu. Bu hattın yeniden devreye girmesi için Türkiye’nin yardımına ihtiyacı artık kaçınılmaz oldu.

Bir diğer konu ise Türkiye, Irak üzerinden Arabistan’a kadar bir demiryolu ağı kurabilecek botansiyele sahip. Bunun farkında olan Irak başta olmak üzere bazı arap ülkelerinin de Türkiye’nin bu projeyi hayata geçirmesini istiyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ında bu konuda çok ciddi adımlar attığını ve önemli girişimlerde bulunduğunu görmekteyiz.

Tıpkı Zengezur Koridorunun oluşumunda dünyaya parmak ısırtan Türkiye’nin, Irak üzerinden de Arap yarım adasına kadar güvenli bir demiyolu ağı kurmamması için yine sıçanları PKK, YPG, PYD, DEAŞ, FETÖ unsurlarını devreye sokmaya başladı. Başarabilek mi? Asla başaramayacak.

Irak’ın güvenli bir ülke haline gelebilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Devleti kararını verdi. Teröristlerin arkasında her kim olursa olsun artık her şey göze alındı. Görüldükleri her zeminde meşru müdafa hakkımızı kullanarak etkisiz hale getirmeye devam edeceğiz. Bu kararlılığımızı gören beslemeci katil Amerika elbette bunun hesabını vermeye devam edecek. Çünkü vurduğumuz her darbe katil Amerika’ya dır.

Sömürgen altında tuttuğun Irak, Suriye, Filistin elbet o özlenen özgür günlerine kavuşacak. Ama senin sonun ne olacak katil Amerika ne olacak? Allah ömür verirse o günleride göreceğiz İnşallah.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları