HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SEÇMEN ARTIK ESKİ SEÇMEN DEĞİL!..

1 Şubat 2024 Perşembe Saat: 10:29

Hani hep derler ya siyasette bir duruş olmalı. Siyasetin bir yüzü, bir seviyesi olmalı diye. Günümüz siyasetinde bunlar pek mümkün olmasa bile yine bu omurgaya sahip pek az siyasi parti ve temsilcilerinin de olması gelecek adına umutları diri tutmaya vesile oluyor.

Malum yerel seçimler için bütün partiler start verdi. 35 siyasi partinin ülke genelinde kıyasıya yarışacağı seçimlerin en önemli gündem başlıkları ise aday belirleme konusu. İşte burada dikkat derim ben!..

Kendiliğinden aday olanlar veya adaylık teklifi alanlar, sırf halka hizmet etmek için mi? Yoksa makam, mevki, koltuk için mi göreve talip oluyorlar? Burada seçmene çok önemli bir görev düşüyor. Seçmen, adayın hangi akla hizmet ettiğini veya edeceğini çok iyi belirlemelidir.

Seçmen, sandık başına giderken, vicdanı rahat, kafası rahat bir şekilde gitmesi için mührü vuracağı adayı da iyi sorgulaması gerekiyor. Eğer aday kendisi için, yaşadığı şehir veya ilçe için gerçekten hizmet edeceğine kanaat getirir se oyunu kullanır. Aksine yüzsüz siyasetçilere vekalet verirse o zaman vebal altında kalır.

Göreve talip olan adaylar içinde bir çift sözüm var elbet! Seçmen karşısına geçmeden önce lütfen önce evinizde ki aynaya bir bakın. Kendinize çok iyi ve dikkatlice bakın. Ve şu soruyu sorun, ben bu halka, bu şehre, bu ilçeye layık mıyım? Yakışır mıyım? Diye sorun ve öyle gelin karşımıza.

Unutmayın ki, seçmen artık eski seçmen değil…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları