HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

CUMHUR ÖRNEK, MUHALEFET MUAMMA!

16 Şubat 2024 Cuma Saat: 10:02

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli ve Yerel Seçimlere önümüzde sadece 48 gün kaldı. Türkiye genelinde sonuçların en çok merak edilen iller arasında Karadeniz Bölgesinde Ordu geliyor.

Dolayısıyla bizde büyük bir titizlikle sahada ki çalışmaları titizlikle sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz. Cumhur örnek, muhalefet köstek! Başlığını neden attım? Sorusuna gelince şimdi her iki kanadı da analiz yapacağım.

Dilerseniz önce Cumhur İttifakından başlayalım. Seçim çalışmalarının başlamasıyla birlikte, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, katıldığı ve gerçekleştirdiği bütün programlarda, “Aday kim olursa olsun, seçilen bütün adaylar bizim adayımızdır” diyerek MHP’de ki ayrım ve gayrımı bir kere ortadan kaldırmış oldu.

Cumhur İttifakında birlik ve beraberliğin sık sık önemine de dikkat çeken Milletvekili Şanlıtürk, bu kararlılığı ile de bir anlamda ittifak içerisinde başta AK Parti olmak üzere diğer ortaklara da örnek teşkil etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart için yeniden aday olan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de, 5 yıllık hizmetleri malum ortada. Son 5 yılda Sosyal Belediyecilikle tanışan Ordu ve Ordu halkı elbette sandık başında oylarını Güler’den yana artıya çevirmeleri sürpriz olmaz diye düşünüyorum.

Belediyecilik hizmetlerinin dışında fındıktan fıstığa, tarımdan istihdama, kültürden turizme, sağlıktan spora, sanayiden, ekonomiden, enerjiye kazandırdığı bütün hizmet ve yatırımlarla aynı zamanda Büyükşehir belediyelerine de örnek olan Başkan Güler, 31 Mart’ta sandık başında elbette bunların meyvelerini fazlasıyla toplayacak.

Altınordu Belediyesi Başkanı Aşkın Tören’de bu yarışı tek geçer diye şimdiden iddia ediyorum. Başkan Tören, girilmedik mahalle, çalınmadık kapı, tutulmadık el bırakmadı bugüne kadar. Yaptığı hizmetler ve sağladığı istihdamlar öyle ki fazlasıyla da kendisini aştı. 31 Mart’ta sandık başında meyve toplayacak bir diğer isim de şüphesiz AK Parti ve Cumhur İttifakı adayı Aşkın Tören olacaktır.

Başkan Tören’in yeni projeleri ve hedefleri de parmak ısırttırıyor. Ayrıca deprem bölgesinde ki performansını da dikkate alacak olursak ben Altınordu’yu da Cumhur adına tek geçerim.

Haydi bir de muhalefete bakalım mı? Ordu’da merakla beklenen adayını nihayet açıklayan CHP’de yine sular durulmuyor. CHP, Ordu Büyükşehir için Av. Zekai Sena’yı aday ilan etti. Fakat hala parti içerisinde şunu neden aday yapmadılar? Bunu neden aday yapmadılar?

Şunun hakkıydı, bunun hakkıydı gibi söylemler maalesef seçmenin sandık başında ne yapacağı sorularını ve endişelerini akıllara getiriyorlar. Bu mana da gerçekten CHP’nin inanın işi çok zor. Halkın tabiriyle estek, köstek işleri sandığa yansırsa o zaman yandı keten helva hesabını da kim üstlenecek veya kime fatura edilecek? Birlikte şahit olacağız.

CHP seçmeninde şu an sadece Altınordu Belediye Başkan adayı Ulaş Tepe heyecanı var. CHP öyle bir hava estiriyor ki, sanki Altınordu’yu alırlarsa bütün Ordu’yu almış olacaklar algısı bana göre çok yanlış bir yol haritası. Meclis üyeleri seçimlerinde bile adamlar birbirlerini yemeye devam ediyorlar.

İYİ Partiye gelince evet Enver Yılmaz ile birlikte İYİ Partiye bir can, bir ruh geldi. Bu inkar edilemez. Ancak İYİ Parti teşkilatları ve seçmenleri Enver Yılmaz’a tıpkı İdris Naim Şahin’de olduğu gibi sahip çıkmazlar ise Enver Yılmaz’ın da gösterdiği gayret ve çabalarda 31 Mart’ta çöpe gider benden söylemesi. Yani muhalefet, rakiplerine değil, parti içerisinde kendi kendilerine köstek oluyorlar. Adamcılığı, ayrımcılığı, kayrımcılığı muhalefet terk etmediği sürece işleri pek yaman pek yaman olur…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları