HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MAMA FABRİKASI KURUN!!!

27 Şubat 2024 Salı Saat: 10:15

Ordu’da sokak hayvanlarının (Can Dostlarımızın) sayısı giderek artıyor. Gerek evlerimizde gerek işyerlerimizde gerekse sokaklarda baktığımız can dostlarımız için aldığımız mama ücretlerine ise artık güç dayanmıyor.

Oturup düşündüm ve hatta araştırdım. Avrupa ülkelerinin birçoğunda da benzer örneklerini de gördüm. Ordu ilinin de buna pek ala müsait olduğunu tespit ettim. Ordu’da can dostlarımız için neden bir MAMA FABRİKASI kurmuyoruz? Neden kuramıyoruz? Kurmamamız için bir neden mi var?

Balık atıklarından, yemek atıklarından, restoranlardan, lokantalardan, kafeteryalardan, evsel atıklardan vs vs toplanan çöplerden pek ala bir birikim yaparak bunları kuracağımız fabrikada değerlendirebiliriz değil mi?

Bunun yanı sıra ilimizde 868 çeşit bitki örtüsü var bu bitkilerin çoğundan da faydalanma şansına sahibiz. Ayrıca tarım ve hayvancılıkla geçim temin eden bir iliz. Buradan elde edilen hayvansal atıklardan da mama üretimini bir tık daha artırma şansına sahibiz.

Bu kadar imkana sahipken bir mama fabrikasının kurulmamasına bir anlamda veremiyorum. Yine mevcut hayvan barınaklarımızda ise can dostlarımıza verilen mamaların çok düşük seviyede olduğunu da can dostlarımızı sahiplenenlerden öğrenmiş bulunmaktayım. Bu konuya da ilgili ve yetkililerin bir el atmasını tavsiye ediyorum.

Ben mevcut belediye başkanlarına ve 31 Mart’ta yapılacak olan mahalli ve yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday olanlara bir tavsiye ve teklifte bulunmak istiyorum. Taahhütte bulunduğunuz projeler arasına bir de can dostlarımız için mama fabrikaları kuracağınızın sözünü verin. İnanın hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz.

Artınız olur, eksiniz olmaz ha ne dersiniz?..


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları