HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

BU MEKTUP İÇİN SİZ DE BANA TEŞEKKÜR EDECEKSİNİZ!...

27 Şubat 2024 Salı Saat: 10:16



Türk Dil, Kültür ve Edebiyâtımızın ustalarından Muhsin lyas SUBAŞI Bey üstâdımızı konuk ediyoruz bugün sayfamıza. Edebiyatımızın hemen her türünde eser veren ve kitaplarının sayısı en az üç düzine diye ifâde edebileceğimiz yazarımızı burada bir mektup vesîlesiyle ağırlayacağız ki bunun kıtâlar ötesi derinlik ve genişliğe sâhip bir yazışma olduğunu görecek, bir okurunun yorumda kendisine çok teşekkür ettiği gibi siz de bize teşekkürden müstağnî kalamayacaksınız. Sözü uzatmadan, üstâda peşin teşeklürlerle berâber doğrudan paylaşıma geçiyoruz:
*"BU MEKTUPTAN ALACAĞIMIZ DERSLER YOK MU?"*
(21 Şubat 2024/Newyork)
“Merhaba Muhsin İlyas Bey,
E-postanız için teşekkür ederim ve umarım yıl sizin için iyi başlıyordur. Yeni kitabınızı tebrik ederim ve yol boyunca birçok insanla tanışmış olduğunuz için eminim ki çok ilginç bir kitaptır. (Sözünü ettiği kitap yeni, yayınlanan “Dostlar Meclisi” isimli eserimdim)
Aktivitelerle meşgul olmaya devam ediyorum. Bir kütüphanede yarı zamanlı yeni bir işim var ve bundan çok heyecan duyuyorum. Sanatçıların makale ve görüntülerinin dijitalleştirilmesini içeriyor. Şimdi kütüphane dünyası için çok önemli hale gelen bu yeni beceriyi öğrenmekten mutluyum. Haftada 15 saat çalışıyorum ve bu benim için mükemmel. Ayrıca Osmanlıca metinlerin okunması için Columbia Üniversitesi'nde bir atölyeye kaydoldum. Diğer 2 öğrenci tarih doktorası üzerine çalışıyor ve eski Osmanlı metinlerini okumaları gerekiyor. Onlar benim kadar ileride, ama her hafta kendimi geliştirebiliyorum. Ayrıca çevrimiçi Arapça dersi alıyorum ve bu da Osmanlıca için yardımcı oluyor. Yakında Ramazan gelecek ve bu anı dört gözle bekliyorum. Artık (rahatsız olan) eşim yüzünden çok fazla seyahat etmiyorum, ama en kısa zamanda Türkiye'ye gelmeyi umuyorum, ne zaman olacağından emin değilim. Birçok kitap okuyorum ve hat sanatı çalışmalarımdan da keyif alıyorum. Ayrıca, üniversite profesörleri için kitap düzenleyerek bir miktar para kazanıyor ve aynı zamanda çok ilginç kitaplar okuyorum! Ayrıca bir kitabı çeviriyorum ve bir gün hakkında bir kitap yazmak istediğim ünlü Cezayirli bir Sufi hakkında araştırma yapıyorum.
Buluşmamız ve dostluğumuz hakkında yazdığınız makale için teşekkür ederim.
Sağlığınızın iyi olduğunu ve ailenin de iyi olduğunu umuyorum. Umarım yakında tekrar hep birlikte bahçede oturup Saadet Hanım'ın leziz kahvaltılarından birini paylaşabiliriz.
Kendinize iyi bakın ve sağlıklı kalın. Muhabbetlerimle. Kadriye”
*"KADRİYE HANIM’A BU ADI BEN ÖNERDİM.*
Asıl ismi bu değil tabii. İznini almadan bazı kısaltmalar yaparak mektubuna burada yer verdiğim için orijinal adını kullanmıyorum. Kendisi Amerika’da yaşıyor, Türkiye sevdası olan bir hanım. Bundan 30 yıl kadar önce ziyaret ettiği Kayseri’de benim bu şehri anlatan kitabımı almış ve böylece benimle irtibat kurmuştu. O tarihten buyana ülkemize her gelişinde evimde birkaç gün misafir olup gider."
*BİR ÇAY DAHA LÜTFEN!*
"Bu vesileyle kendisinin üç kitap yazmasına vesile oldum: Bunlar; “Bir nevi Türkiye’deki gezilerini anlattığı Bir Çay Daha Lütfen, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alaeddin Keykubat’ın Rum asılı Müslüman olmuş eşi Hunat Hatunu anlattığı romanı Ay Sultan, Mevlevi ve tasavvuf kültürünün o muhteşem derinliğini dile getirdiği Ateş’in Mürekkebi” isimleriyle yayımlandı.
Pandemi döneminden dolayı birkaç yıldır ülkemize gelemiyor, ama mektuplaşmamız aksamadan devam ediyor. Yukarıya aldığım mektubu, son gelenidir."
*CEZÂYİRLİ BİR SÛFÎNİN HAYÂTI*
"Batılı aydının, üstelik bir bayanın bulunduğu noktayı, bu yaşına rağmen, hala Kuran’ı ve Arapça’yı, ayrıca Cezayirli bir Sufi’nin hayatını öğrenme çabasında oluşunun fedakârlığını göstermesi bakımından bu mektuptan alacağımız çok önemli derslerin olduğunu düşünüyorum. Yaşını bilmiyorum, bayandır sormadım, ama siz de tahmin edebilirsiniz sanırım; yaklaşık beş yıl önce çalıştığı Newyork’taki Sorbon Üniversitesi akademisinden emekli oldu. Buna rağmen, evinde oturmuyor ve ‘ne öğrenebilirim, ne üretebilirim’ çabasıyla hayatını sürdürüyor."
*KADRİYE HANIMI BU ÇABA VE ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI KUTLAMAMAK MÜMKÜN MÜ?*
"Yaşım seksenin üzerine çıkmış olmasına rağmen, belki en önemli ortak yanımız; ben de insanlarımıza bir şeyler anlatabilir miyim diye çırpınıyor olmamdır. Umarım bu bayan kardeşimiz, sizlere de bir şeyleri ilham etmiş olur. Bu mektuba bu dikkatle bakınız lütfen. İnanıyorum ki, sizlere de bir şeyler söyleyecektir."
*KADRİYE HANIMI ROL MODEL ALALIM!*
Sedat OFLAZ: "Her paylaşımınızda mesajlar, alınması gereken dersler var hocam.
Bizim eksiğimiz olan okumak, araştırmak ve pes etmeden bir şeyler öğrenmeye gayret etmek.
Amerikalı birinin Arapçayı, Osmanlıcayı Kur’an-ı öğrenmeye çalışması gerçekten takdir edilir.
Bu millet yıllarca Arapça yasağı ile uğraştı, Geçmişi olan Osmanlı’ya hakaretler ettirildi.
Kadriye hanımı rol model yapıp bir yerden başlanmalı diyorum.
BU PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.
Allahım hayırlı ömürler versin sizlere.
Allaha emanetsiniz."
*KALEM TUTAN ELLERİNDEN ÖPÜYORUM!*
Emrullah SUBAŞI: Allah senden razı olsun muhterem amcam o kalem tutan ellerinden öpüyorum Rabbim sana hayırlı ömürler nasip etsin
*AY SULTAN'I ÂİLECE OKUDUK*
Mustafa EJDER: Hocam vesilenizle Ay Sultan eserini ailecek okumak nasip oldu.
*İNŞÂLLÂH 3. ESERİNİ DE BULUP OKUYACAĞIM*
Mesut Hekimhan: Çok güzel. İbret almak lazım gerçekten. Sizin vesilenizle kıymetli hanımefendinin ilk iki kitabını okumuştum. Üçüncüsünü de inşallah bulup en kısa zamanda tarayıp okuyacağım.
*ELLERİNDEN ÖPÜYORUM; HÜRMETLER*
Veysel Karani SUBAŞI: Allah hayırlı ömürler versin Amcam ellerinden öpüyorum saygılar hürmetler...
*BİZDEN DE ÜSTADA ve İSMİ GEÇENLERE SAYGILAR*
Dünyâ ekrandan ibâret olsa bakılacak yüzü yok ama bu yerküre GAZZE gibi DOĞU TÜRKİSTAN gibi soykırım yaşanıp vicdanları kanatan olayların ötesinde dört bir yanda böylesi güzellikleri de sînesinde barındırıyor.
*ALLÂH GÜZELDİR, GÜZELLİĞİ SEVER*
Rabbimiz bizleri iyilik ve güzelliklerin farkında olup peşinde koşanlardan, bunu zerreden kürreye arza hâkim kılmak için çaba gösterenlerden, bu minvâl üzere hayat sürerek sevdikleriyle berâber Efendimiz SAV in komşuluğuna lâyık görülenlerden eylesin niyâzıyla sözü bağlıyor, cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları