HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SAĞLIK MERKEZİ Mİ? YOKSA!!!

7 Mart 2024 Perşembe Saat: 11:01

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, başlıkta ki soru, Ordu ilinden direkt sana sorulan bir soru. Ordu’da Özel Hastaneler adeta soygun merkezine dönüşmüş. Araştırdım, Türkiye genelinde de durum maalesef aynı.

Normal bir hastanın bir gecelik yatış bedeli tam 6 ila 8 bin lira arasında değişiyor. Sırf sadece gecelik yatak parasına 2 bin 750 ila 3 Bin Lira arasında bir rakam faturaya dahil ediliyor.

Gözlerimin önünde şahit oldum. Fatsa ilçesinden Ordu’da bir özel hastaneye gelen hastadan giriş ücreti olarak Bin 300 Lira para aldılar. Muayenesi 5 dakika bile sürmeyen hastanın ilaç bedeli de tam 600 Lira tuttu. Hastanın eşi ve çocuğu ile Ordu’ya geliş ve dönüş masrafı da tam tamına 580 Lira oldu. Yani hastanın 5 dakika bile sürmeyen tedavisi 2 Bin 500 Lira.

Buyurun buradan yakın…

Bunlar sadece bir iki saat içerisinde tanık olduğum manzaralar. Tam hastaneden çıkmak üzereydim ki, bir çifttin sözlerine kulak misafiri oldum. Annelerini hastaneye yatıran çift, 4 gece 5 güne tam 80 bin Lira para ödemişler.

İstemeyerek sordum. Gazeteci olduğumu da söyledim. Annenizin rahatsızlığı neydi diye? Aldığım cevap, iştahsızlık ve sıvı kaybı ve iki ünite de kan verdiler. Serumdan başka bir şey de takmadılar. Günahımız 80 Bin Lira oldu.

Geçtim kafeteryaya çayımı alıp oturup düşünmeye başladım. Allah’ım şu an tanık olduğum hastalar ve hastalıklar günlük sıradan hepimizin başına gelen hastalıklar. Emekli olmama rağmen ben dahi hastalığa yakalansam beni özel hastanelerden kim kurtaracak? Düşünmek dahi istemiyorum.

Haklısınız, elbette devlet ve üniversite hastaneleri ne güne duruyor? Diye soracaksınız. Devlet ve üniversite hastanelerinde randevu yoğunluğu olduğu için mecburen vatandaşlar özel hastanelere gitmek zorunda kalıyorlar. Özellikle ilçelerden gelenler.

Hal böyle olunca, özel hastanelerde fırsatçılığın en alasını, en babasını yapıyorlar. Çayımı bitirdikten sonra hastanede keşif yaptım. Tuvaletler berbat! Koridorlar berbat, hasta ile personel ilişkileri berbat. Hasta memnuniyeti asla ön planda dahi değil.

Milletin hem cebini kasıp kavuruyorlar hem de istedikleri gibi muamele yapıyorlar. Görende bunları ali kıran baş kesen zanneder. Vatandaşlar, hastaneden çıkarken Vallahi aynen şu sözü söylüyorlar; “Resmen soygun merkezi olmuş buralar” demekten kendilerini alamıyorlar.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya çağrımdır! Ordu dahil ülke genelinde bu soyguna bir el atsan, bir müdahalede bulunsan, gariban asil ve yüce Türk Milletini bu çileden bir kurtarsan!?

Ha ne dersin?..


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları