HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TUTMAK LAZIM O ELLERİ!...

25 Aralık 2016 Pazar Saat: 09:35

Ordu’da spor adına güzel işler yapılmaya başlandı. Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz özellikle eğitim kurumlarına yönelik yaptıkları girişimlerde artık sporun her adını duyar olduk.

Öyle ki satrançtan tenise, voleyboldan basketbola, hentboldan masa tenisine, güreşinden boksuna kadar güzel etkinliklerin oluşması ve oluşturulması gelecek adına bizleri şimdiden heyecanlandırmaya başladı. Bu heyecanın futbolda da süreceğine şimdiden inancım tam. Ki, çalışmalarda hız kesilmezse tabi.

Bu tespiti şunun için ortaya koydum. Spor İl Müdürlüğümüzün 20 ilçede spora yaptığı yatırımlar ve destekler yerini buldu gibi. İlçelerde ki okullarda özelikle ilk ve ortaöğretimlerde çocukların bu etkinliklerde gözleri pırıl pırıl. Yürekli güvercin gibi. Tutmak lazım o elleri, hiç bırakmamak adına tutmak lazım.

Burada da Durugöl’de zaman zaman çalışmalara ve müsabakalara gidiyoruz. Gördüğümüz manzara inanın hep aynı. Çocuklarımız tam da yerlerini bulmuşlar, ne güzel ne güzel diye haykırmak geliyor bazen içimden.

Fakat bir gözlemim oldu beni üzen. Özelikle okullarımızın bazılarında spor hocaları mı desem, eski tabirle beden hocaları mı desem, ne dersem diyeyim gördüm ki bazı başarılı sporcu çocuklarımızı sırf kendi egolarını tatmin edebilmek için makas gibi kaldırıp kesmeleri hiç de hoş bir durum değil. O çocukları başarıya kavuşturmak ve ipi göğüsletmek için kendi egolarınızı unutmanız gerekiyor. Ey hocalar bakın pırıl pırıl o çocuklar, sizin bir hışmınızla geleceklerini yok edebilirler.

Umutları kırmak, şevkleri, dirençleri, azimleri körertmek size bir şey sağlamaz. Bir şey de kazandırmaz zaten. Sahi siz hiç çocuk olmadınız mı? Çocuklar düşe kalka, hata yapa yapa, doğruyu öğrene öğrene büyümeyecekler mi? Sürekli rencide edilerek büyüyen çocukların yarınlarını hiç düşünüyormusunuz? Sizin olduğunuz yaşta ki egolarınıza çocukları kurban etmeyin.

Bu şehir, bu Ordu’nun güzel geleceklere, güzel yarınlara çok ihtiyacı var. Elimizde ki cevherleri de sizlerin yok etmeye hakkı yok. Bu spor dallarında yarınlara el uzatan sporcu çocuklara lütfen biraz daha temkinli ve biraz daha dikkatli davranın. Ve unutmayın onların ikinci anne ve babası sizlersiniz. Kendinize yakışmayan davranışlarınızı da çocuklarınıza asla ve kata sakın yakıştırmayınız.

Özlemiştik biz sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını sevmeyi. Bu özleme kavuşmak üzereyiz. Arzularımıza gelin sizde ortak olun sevgili sportmen sporcu hocalarımız…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları