HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BİR BİR ÖLÜYORUZ!...

13 Şubat 2017 Pazartesi Saat: 09:45

Türkiye’de, 2017 yılının ilk 41 gününde tam 47 kadın öldürüldü. Korkunç bir tablo değil mi? Ne oluyor bize neee? Bu sorudan başladık kaç kere ve kaç yıl? Sonuç yine ölümler, yine şiddete ve tacize devam.

Bu son olsun dedikçe artıyor, kadın ölümleri sürekli artıyor. Neredeyse her gün bir can kaybı yaşanır oldu. Sayısının artacağı yönünde ki kaygılar ise daha da vahim. Bu süre içerisinde kim bilir ayrıca onlarca mı? Yüzlerce mi? Binler, yüz binlerce mi? ve milyonlarca kadın şiddet ve tacize maruz kaldı. Kim bilir?

Şiddet ve tacize uğrayan çocukları ve hayvanları da düşünmüyor değilim. O masum çocukların vebalini nasıl taşıyorlar? Hangi yüzle toplum içerisine çıkıyorlar? Bunu düşünmek bile üzüyor insanı. Masum bedenlere kalkan hoyrat ellerin Allah’tan da korkusu kalmaz olmuş artık ülkem insanında.

Ya hayvanlara karşı yapılanlar? Ağzı olup, dili olmayan hayvanlara yapılan zulüm ve işkencelere ne demeli? Daha geçen yılın son çeyreğinde izzeti nefsini kaybetmiş sözde insan kılıklının kediye bile tecavüzüne tanık olmadık mı?

Son aylarda hayvanları öldürüp, hatta katledip, bahçe kazıklarına astıklarına, elektrik direklerinde salladıklarına tanık olmadık mı? Yazık ülkem insanına ve yazık ülkem hayvanına. Sözde insan kılıklı hayvanlardan kurtulamıyoruz bir türlü. Şehveti kabaran saldırıyor çocuklara ve hayvanlara ve finalleri ise ya tecavüz ya da yine ölüm değil mi?

Bir yanımız savaş, bir yanımız terör, bir yanımız ateş çemberinde iken, bunlar yetmiyormuş gibi bir de yaşanan bu acıları hak etmiyor aslında ülkem insanı. Her gün yok yere, yoktan sebeplerle kadın ölüyor, çocuk ölüyor, hayvan ölüyor. Bir bir ölüyoruz. Uyan ülkem insanı uyan! Bak her gün bir bir ölüyoruz değil mi?

Sonuç, aslında sonuç da yok. Şimdilik tek temennimiz bu sayıların artmaması. Çünkü bu vakalar artık hastalıktan çıktı. Hastalığın adı ahlaksızlık, hayasızlık, izzeti nefissizlik ve canilik oldu.

Devlet ne kadar imkanlarını seferber etse ve bu konuda asla taviz vermese de, insan kendi içerisinde, kendi vicdanına karşı devlet (adil) olamıyorsa, buna hiçbir devlet de bir şey yapamaz zaten. Ancak yakalananlar mevcut yasaların hükümlerine göre cezalandırılırlar. UYAN ÜLKEM İNSANI UYAN: BAK HER GÜN BİR BİR ÖLÜYORUZ. Yarına yaşamak dileği ile…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları