HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

18’LİK SEÇİLENLERE NE KIYAK AMA…

24 Şubat 2017 Cuma Saat: 09:42

Seçme ve seçilme yaşı yeni Anayasa değişikliği ile 18’e kadar indirildi. Peki bu anlama geliyor? Yani 18 yaşında ki toy bir delikanlı veya bir hanım kızımız milletvekili seçilirse hem para üstüne para katacak hem de seçilen erkek de olursa ömür boyu askerlikten muaf olacak. Bir kıyak daha 18’lik çocuklara bu olacak.

Düşünün bir kere daha üniversite yıllarının başında toy bir delikanlıya hadi buyur meclise diyeceksiniz. Ve daha ilginci daha üniversite mezunu bile olmadan meclis kapısı aralayacaksınız. Ülkemizde okula başlama yaşı 6 değil mi? 12 yılda zorunlu eğitim, yaş eder 18, lise mezunu çocuğa buyur buyur meclise diyeceksiniz.

Bazıları belki şunu sorabilir. Osmanlı döneminde 16 yaşında ki tahta geçen padişah dünyaya kafa tutuyordu. Neden olmasın? Diye. O dönem ile içerisinde bulunduğumuz dönem arasında asırların geçtiğini ve günümüz çağının da ne kadar değiştiğinin umarım farkındasındır değil mi?

İşin bir başka vahameti de yasama bilmeyen, yargı bilmeyen, yürütme bilmeyen daha anayasa kitabını dahi eline almayan 18’liğe hadi hoş geldin meclise diyeceksiniz.

Askeriyeden anlamaz, MİT nedir bilmez, ekonomi nedir anlamaz, iç ve dış politika nedir, stratejik toplum uyumu nedir, ülke yönetiminde yol bilmez, iz bilmez daha bıyıkları bile yeni yeni terleyen çocuklara veya hanım kızlarımıza, aman efendim sefalar getirdiniz meclisimize diyeceksiniz.

Meclis, çocuk parkı veya çocuk eğlendirme yeri olmamalı. Bence 25 yaş uygundu. Ülke yönetimi bu kadar hafife alınmamalı diye düşünüyorum. Bunun olsa olsa oy kapma savaşından başka bir şey olacağını düşünmüyorum. Ama şimdiden söyleyeyim, bunun sakıncaları ve faturaları çok ağır olur.

18’lik seçilenlere ben bu gözle bakıyorum. Kim ne derse desin ben bu şekilde bakıyorum. Başka da bir şey demiyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları