HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MÜSRİF VEKİLLER!

26 Şubat 2017 Pazar Saat: 13:53

Başlangıçta telefon israfı ile gündeme gelen ve 549 vekili bulunan Gazi Meclisimizde bu kez de vekillerin akaryakıt müsrifliği ile öne çıktı. Öyle ki ulusal yazılı bir medyanın haberine göre 10 tane vekilin akaryakıt masrafları neredeyse milyonlara ulaşıyormuş.

Geçen yıllarda kamu da tasarruf kararı alan hükümet, görülüyor ki nedense aynı tasarruf inisiyatifini mecliste kullanamamış. Düşünsenize telefondu, akaryakıttı, yiyecek, içecekti, giyimi kuşamıydı, kalemi, kırtasiyesiydi akla gelebilecek onlarca kalem ile meclisin aylık ve yıllık harcamaları acaba hesap makinelerine sığar mı?

Harcırahları ve fazla mesaileri ile yaklaşık her ay 30 bin lira maaş alan vekiller, görülüyor ki maaşlarının en az 10 katı kadar da müsriflik yarışına girmekten de geri kalmıyorlarmış. Oysa biz onları devletin malına, mülküne, temeline sahip çıkmaları için göndermemiş miydik?

Yazık, çok yazık hem de, o israf ve müsriflerde kimlerin nasıl hakkı olduğunu biliyorsunuz değil mi? Şehit ailesinin, gazi ailesinin, dulun, yetimin, alın teri ile çalışan memur, işçi ve esnafın, sabahın ayazında bağa, bahçeye, tarlaya koşan, bütün iklim şartlarına göğüs geren çiftçinin, askerin, polisin, öğretmenin, ebe, hemşire, doktorun yani 80 milyondan siz 549 kişi çıktığımızda 79.999.451 kişin hakkı kursağınızdan geçiyor. Çünkü sizi de o gazi meclisine gönderen bu 79.999.451 kişi gönderiyor.

Bu israf ve müsriflik kursağınızdan geçerken bunları düşünüyor musunuz acaba? Biz bir lokma ekmek israf olmasın diye çabalarken Hükümet, kamu da israfla mücadele ede dursun. Ama görülüyor ki, atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş. İnşallah bundan sonraki dönemde gazi meclisimizde bu tür olaylara tanık olmayız. İnşallah bir daha gazi meclisimiz, müsrif vekillere kapısını açmaz.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları