HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HİLAL VE ÜÇ HİLAL’İN SIRLARI

19 Mart 2017 Pazar Saat: 09:40

Neden korkuyor Haçlı, Hilalden? Neden biliyor musunuz? Tek dişi kalmış canavarın derdi ne biliyor musunuz? Dünya insanlık tarihine damgasını vuran Türk Milletine ve Müslümanlara karşı dertleri ve zorları ne?

Ne biliyor musunuz? Biliyorlar, Türk Birliği Türk Milletinin yoğun olarak yaşadığı bütün yurtların birleşerek ismi Turan olan devletin kurulmasıdır. Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Millet ve tek Bayrak ilkesinin gerçekleştirilebilmesinden korkuyorlar.

Biliyorlar ki, İslam Birliği Büyük Turan gerçekleştirildikten sonra Türk olmayan diğer Müslüman milletler de ümmet kardeşliği inancımıza uygun olarak birliğimize katılacaktır ve Türk İslam birliği gerçekleşeceğinden korkuyorlar.  

Biliyorlar ki, Türk Cihan Hakimiyeti Nizam-i Alem, İlay-i Kelimetullah veya Türk Cihan Hakimiyeti. Türk-İslam birliği gerçekleştiğinde aleme Allah (c.c)' in Nizamını yaymak  ve Cihanda Türk hakimiyetini sağlamamızın an meselesi olduğundan korkuyorlar.

Bırakın korksunlar. Bırakın bu korku tufanında ellerinden geleni yapsınlar. Yaktıkları ateş, döktükleri kanda boğulacaklarını biliyorlar. Türk Milletinin iman dolu serhat gibi göğsünden bırakın korkup ve titresinler.

Biz korkmuyoruz. İstiklal Marşımız bile “KORKMA” ile başlıyor. Bizim hilalimiz de, üç hilal de Türk Birliği, İslam Birliği ve Türk Cihan Hakimiyeti yatıyor.  Hz. Muhammed Peygamber Efendimiz (S.A.V)’den bu yana bakın Hilal’in sırlarına.

Bakın Osmanlı İmparatorluğu döneminde bile OSMANLININ KULLANDIĞI ÜÇ HİLAL BAYRAĞININ SIRLARI NELERDİ…

-Osmanlı Devletine bağlı denizci leventler genelde üç hilal şekilli bayrak kullandılar.

-Üç hilal şekli, İslamiyetin dünyaya yayılması ideallerini yansıtır.

-Çanakkale boğazı kıyısındaki Kilitbahir kalesinin görünüşü de üç hilal şeklindedir ve Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır.

Osmanlı bayrağının tarihi gelişimi üzerine yapılan araştırmalar ilginç bilgileri gözler önüne seriyor. 1500’lü yıllarda kullanılan 3 hilalli Osmanlı bayrağı genelde denizcilerin kullandığı devlet arması özelliği taşıyordu. Bayrak üzerindeki hilal şyekli islami bir anlam taşıyordu. İslam peygamberi Hz. Muhammed’in MS 622 yılında Mekke’den medineye göç yapması esnasında gökyüzünde hilal şekli vardı.  Müslümanlar hicret olayının her hatırlanması için takvimin de başlangıcı olarak kaübul etmişlerdi. Ancak Hicri takvim, ayın dünya etrafında dönmesine tayanıyordu ki güneş takvimi ile arasında her yıl 10 gün farklılık vardı.

Türklerin islama geçişleri 10. Yüzyıl ortalarında Karahanlı Devleti zamanında gerçekleşti. Bu tarihten önce de İslama geçen Türk boyları vardı. Selçuklu Hükümdarı Tuğrul Bey’in ordusu ile Bağdat’a kadar gelmesi ve islam halifesine bağımlılığını bildirmesi esnasında o’na “İslamın kılıcı” ünvanı verildi. Ve Güneşin doğduğu yerden battığı yere bütün dünyanın yönetiminin Müsmümanlara geçmesi görevi verildi.  Bu olaydan sonra Selçuklu ve Osmanlı Hükümdarları kendilerini aynı zamanda İslamın dünyaya yayılması görevi verilen mücahitler olarak gördüler ve imzalarını üç tuğ şeklinin açılımı olan TUĞRA şeklinde attılar.  Tuğra şekline dikkatlice bakılırsa orta yerde ÜÇ TUĞ vardır. Bunan anlamı da doğu-batı-merkezde birleşir anlamına gelir. Yani güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar merkezde, bir elde, yönetimde birleşilmesi anlamı çıkar.

    Osmanlı bayrağındaki ÜÇ HİLAL şekli de  TUĞRA’nın bir başka açılımıdır. İslamiyetin dünyanın her yerine yayılması düşüncesini canlandırır. Osmanlı sultanları kendilerini İslam halifesi ve aynı zaman da İslam mücahidi olarak da görmüşlerdi.

ÇANAKKALE BOĞAZI KIYISINDA KİLİTBAHİRDE  OSMANLI ÜÇ HİLAL ŞEKİLLİ KALE

Osmanlı Sultanı ve de İstanbul Fatihi  Mehmet, Osmanlı’nın kalbi olarak gördüğü  Çanakkale  şehrinin tam karşısında bulunan Gelibolu sahillerinde Kilitbahir kalesini de yaptırdı.  Hilal gibi kıvrılarak birbirine bağlanan duvarları ve iç kısmında da birdenbire yükseliveren kule duvarı ile sağlam bir yapı idi kilitbahir kalesi.  “Kilitbahir” sözleri de “Denizin kilidi” anlamına geliyordu.

Gökyüzünden çekilen fotoğrafın ayrıntılarında da Kilitbahir kalesinin sırları ortaya çıkıyor. Birbirine hilal gibi kıvrılarak bağlanan kale duvarlarının Osmanlı’nın bayrağı olan 3 Hilal şekli olduğu anlaşılıyor. Kalenin tam orta yerinde de bir kumbaranın iç kısmındaki kilite benzer olduğu ortüaya çıkıyor.  Belki de Fatih Sultan Mehmet,  kendi zamanında İstanbul’un fethi hazırlığı için yaptırdığı Rumelihisarı  ile İslam Peygamberimizin izinden gittiğini, devletinin sonsuza dek yaşaması içinde kilitleri açılamayan Çanakkale boğazında üç hilal bayrağına banzer Kilitbahir kalesini yaptırmıştı. Fatih’in torunları aradan geçen yüzyıllar sonrası mart 1915 tarihi geldiğinde Osmanlı ülkesinin kilidinin düşman tarafından açılmaması için bütün güçleri ile vatan savunması yapıyor destanlar yazıyordu.

Bugün Türk Milleti ihtiyaç hasıl olursa yeni destanlarda yazmaya hazır. Bırakın korksunlar. Korkunun ecellerine faydası olmayacak Evelallah…

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları