HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DURGUNLUK DEVAM EDİYOR AMA…

28 Mart 2017 Salı Saat: 10:50

Ordu’da piyasalarda ki durgunluk devam ediyor ama... Esnafın bu günlerde gözü ise 3 Nisan’da yatacak olan destek paralarında. Piyasalara ufak da olsa bir kıpırdanma gireceği umudunda olan esnaflar, destek ödemelerinden gelecek olan paraların bile ekonomik krizin önüne geçemeyeceğinin endişesini yaşıyorlar.

Oysa esnaf en çok bankaların sicil affına umutlarını bağlamıştı. Zira bankalar bu konuda şimdilik sınıfta kalmış gözüküyor. Yani bu şu anlama geliyor. Esnaf veya çalışan kesimin kredi kart borcu, kredi borcu olmasa bile geçmişten kalan puan yetersizliği nedeniyle hala kredi çekemiyor.

Bir diğer hususta kredi kartı borcu veya kredi taksitlerini aydan aya ödeyen, zaman zaman da gecikmeli ödemeler yaptığı için kredi puan düşüklüğüne uğrayan esnaf ve çalışanlar da yine aynı mağduriyetin kurbanı olamaya devam ediyor.

Diğer taraftan borcu olup da yapılandırma yolu ile taksitlendirme yapan esnaf ve çalışanlar da yine sicil affı olsa bile kredi imkanından yararlanamıyorlar. Bu nasıl sicil affı? Bu aftan kimler yararlanıyor? Yararlanan var mı? Emsali dahi yok henüz şu ana kadar.

2016 yılının Ekim ayından 2017’nin Mart ayı sonuna kadar darboğaz da olan Ordu’lu esnaflar, bankalar kesenin ağzını açmaz ise ilkbahar ve yaz sezonunun da sıkıntılı geçeceğinden kaygı duyuyorlar. Endişeli kaygıların sürdüğü bu dönemde durgunluk devam ediyor ama… Hükümet, referandum öncesi ve sonrasında ekonomiye nasıl bir canlılık getirir o da ayrı bir merak konusu oldu şimdiden.

Yaklaşık 120 bin kişinin yararlanacağı destek ödemlerinin krize yetersizliliğinin tek nedeni ise arazilerin yüksek oranda parçalanması ve ödemelerinde küçük miktarlara bölünmesi gerçeği ile çare arayan esnafların, siftah yapmadan kepenk kapattıkları ve iflasın eşiğinde oldukları feryatları da bakalım ne zaman duyulacak. Dedim ya şimdilik durgunluk devam ediyor ama…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları