HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DESEYDİ KEŞKE!..

15 Nisan 2017 Cumartesi Saat: 11:06

Ordu, AK Parti iktidarı döneminde 14 kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Referanduma 72 saat kala Ordu’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Ordulular yeni yeni sürprizler bekliyordu. Bu ziyaret aslında iyi de bir final olabilirdi. Zira sürpriz bekleyen Ordulular, her ne kadar destek verseler de umduklarını bulamamanın burukluğunu yaşadıklarını mitingin hemen ardından dillendirmeye başladılar bile.

Neydi umduklarının en başında gelen talep? Elbette fındık fiyatı. Ordu ve Giresun Halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan fındık fiyatları konusunda bir cümlede olsa açıklama bekliyorlardı. O bir cümlede deseydi ki sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Fındık para etmezse TMO’yu devreye sokacağız’ deseydi keşke inanın bu iş o dakika biterdi. Yani Ordu, 20’de 20 yaptığı gibi referandumda da yüzde 70-80’i tırmalardı. Tabi bu benim şahsi düşüncem.

Millet her ne kadar fındık ve fiyat konusunda umutsuzluluğunu sürdürse de bir de işe başka bir pencereden bakmak gerektiğine de lazım diye düşünüyorum. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan, o cümleyi kullansaydı eğer sanki bir rüşvet, bir pazarlık algısı oluşabilecekti. Yani bakın ben veriyorum ama geri de istiyorum pazarlığı tabi ki bir Cumhurbaşkanına yakışan davranış olamazdı.

Bana göre sayın Cumhurbaşkanı doğru olanı da yapmış oldu. Zaman vatan, millet, bayrak, devlet zamanı. Hal böyle iken vatandaşla pazarlık ta zaten söz konusu olması mümkün değil. Zaten hükümetin yetkili organları bu konuda gerekli çalışmaları ve adımları atmaya başladılar. Mayıs ayında üretici adına beklenen açıklamaların peş peşe geleceğine de inanıyoruz. Bunu da zaten yakından takip ediyoruz.

Hal böyle iken yine de Karadenizlinin yapısından ve doğasından olsa gerek, yüreği tertemiz pırıl pırıl üreticilerimiz, mitingin hemen ardından ‘hani fındık nerde? İki lafta fındık için deseydi keşke’ demekten kendilerini de alamadılar. Bu tertemiz insanlara güvenerek bende tam Ordu’ya yapılan yatırımların arasına bir cümlede ‘Fındık para etmezse TMO’yu devreye sokacağız’ deseydi keşke final muhteşem olacaktı kanaatindeyim.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları