HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GÖZDAĞI…

22 Nisan 2017 Cumartesi Saat: 11:20

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), iki gün sonra yani 24 Nisan 2017 Pazartesi günü 10.00 TL’den fındık alımına başlayacak. Bu karar bildiğiniz gibi ilimizde başta Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş ile Ordu Milletvekillerinin ve AK Parti Ordu İl Başkanlığı ile Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının, hükümete sunduğu fındık Çalıştay’ı raporları sonucu bu karar doğmuş oldu.

Referandumdan sonra geçte olsa alınan bu karar şimdilik yerinde mi? Değil mi? Bunu da süreç gösterecek. Hükümet bu kararla aslında hem üreticiye hem de tekelci firmaya gözdağı vermiş oldu. Tabi bu benim kendi kanaatime göre böyle bir sonucun doğduğuna inanıyorum.

Hükümet bir yandan üreticiye bakın dönüm başına zaten destek veriyoruz. Yani kilo başına Bir Lira veriyoruz. Şimdi fındığa da müdahale edeceğiz ve serbest piyasanın üzerinde Bir Lira fazlasıyla alım yapacağız.

Fındığınız bugünün koşullarında zaten neredeyse 12. Lira’yı bulmuş olacak. Bakın serbest piyasada fındık hala 9.00 Lira, ona göre oylarınızda şaşma istemiyoruz diyerek tatlı sert gözdağını vermiş oldu.

Diğer taraftan hükümet bir gözdağı da başta serbest piyasa olmak üzere, birde tekelci firmaya vermiş oldu. Hükümet aldığı bu kararla, serbest piyasaya, ‘Bak kardeşim ya adam gibi bir fiyat istikrarı ve politikası uygular ve fındık alımı yaparsınız, yada ben bu saatten sonra tepenizden ayrılmam demiş oldu.

Yani makul beklenen fiyat 13.00-14.00 Lira’dan yeni sezonda fındık alımı yapıp da sezon sonuna kadar fiyatları düşürmezsen, bende sana ayak bağı olmam demeye getirdi.

İnşallah üretici adına kartlar iyi açılmıştır. Bu eğer bir blöf değil ise kumarın kazananı üretici ve hükümet olur diye düşünüyorum. Serbest piyasa bu blöfü yutmaz, sezon başında makul bir fiyatla alacağını, toplayacağını aldıktan sonra, sen ne yaparsan yap umurumda değil derse o zaman kaybeden yine üretici olur diye düşünüyorum.

Ortada aslında bir gözdağı dönüyor dönmesine de, İnşallah kaş yaparken gözümüzü çıkarmazlar.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları