HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÖZLEMİŞTİK!...

8 Mayıs 2017 Pazartesi Saat: 09:51

Özlemiştik güzel sözleri, güzel davranışları ve karşılıklı hoşgörüleri. Hem de bu aralar çok daha fazla özlemiştik. İnsanlar hep birbirlerine şüphe ile baktıkları bugünlerde çok şükür ki, güzel söz ve davranışları da ara sıra anımsatanlar oluyor.

Gelelim saadete. Dün Ordu’da ALES başta olmak üzere farklı farklı alanlarda da sınav heyecanı vardı. Sabah erken saatte gazetenin yolunu tutmak için bindiğim dolmuşta üst üste iki güzel hareket ve davranış, yüreğime biraz su serptirdi.

Zam gelmişti dolmuş ücretlerine. Yani her gün 2.00 liraya bindiğimiz dolmuş ücretleri artık birkaç gündür 2.30 lira oldu. Arkama oturan bir hanımefendi ücretini ödemek için 2.00 lira uzattı şoföre. Şoför, bayan dolmuş 2.30 lira oldu deyince, hanımefendi bu kez 20.00 lira uzattı. Şoför, bayan önemli değil diyerek 20.00 lirayı geri yollayıp 2.00 lira alıverdi. Karşılıklı helallikler yapıldıktan sonra yola devam edildi.

Düşündüm birden aklıma geldi. Eskiden millet 5 kuruşa 5 takla atarken, bu kardeşimiz belki de yevmiyesinden 30 kuruş akşam açık verecekti. Gün boyunca 10 yolcuda böyle bozuk parası çıkışmayan olursa, yevmiyeden 3.00 lira açık vermiş olacak. Ama hiç düşünmeden ve tereddüt etmeden yapılan bu davranış, umarım o kardeşimin meslektaşlarına da örnek olur.

Yine aklıma geldi bir anda. Eskiden bozuk parası olmayıp da bütün para veren yolcuların, şoförlerden yediği zılgıtlar. Yükü yüzünden, geç inmeler ve binmeler yüzünden atılan azarlar, kalemlerimizde eleştirisel hedefler haline geliyordu. Çok şükür artık Ordu’da, bu manzaralar artık neredeyse hiç kalmadı desek daha doğru olur. Dilerim bu hep böyle devam eder. Bildiğiniz gibi bir musibet bin musibet doğurur. Bir iyilik de bin hayra ve güzel dualara vesile olur.

Diğer davranış ise yağışlı havalarda su birikintilerinin olduğu yerlerde eskiden istisna sürüceler yayaları ıslatarak kaçıp giderlerdi. Sanırım bu olay başına gelmeyen kalmamıştır. Özellikle köprü üzerleri ve çıkışlarında maalesef sıkıntılı bir şekilde göletler oluşuyor.

Zaman zaman sürücülerin insanları ıslatmaları da haliyle kaçınılmaz oluyor. Dün birkaç noktada böyle bir manzara söz konusu iken tanık olduğum birçok sürücü, bu tür noktalarda oldukça hassas geçişler yaparak vatandaşların ıslanmamalarının önüne geçebildiler. 

Ara sıra eleştirilerimize maruz kalan şoför esnaflarımıza ve araç sürücülerine bu kez de teşekkürü bir borç bilerek, karşılıklı anlayış ve hoş görünün artacağı günler temennisinde bulunuyorum…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları