HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Kasım 2018 Pazartesi Saat: 08:44

“Öğretmenlerin yaşarken kıymetini bilin”

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, öğretmenlerin hatim sayacı gibi çalışmak yerine yaşarken kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti. Öğretmenlerin haklarının gasp edilmesi, meslekl
“Öğretmenlerin yaşarken kıymetini bilin”

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, Milli Eğitim Bakanlığı’na seslenerek, öğretmenlerin hatim sayacı gibi çalışmak yerine yaşarken kıymetinin bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretmenlerin haklarının gasp edilmesi, mesleklerinin saygınlığının bizzat iktidar tarafından azaltılması, birçok meslek sahibinin atanamaması gibi sayısız sıkıntılar nedeniyle buruk karşılanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, bu yıl MEB'in ilginç bir uygulamasıyla daha garip hale geldiğini belirten Pala,

“Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okullara yazı yollayarak Öğretmenler Günü'nde "görevi başında şehit olan, 15 Temmuz'da şehit olan ve ebediyete intikal eden" öğretmenler için hatim okunması talimatı vermiştir. Üstüne üstlük okunan hatim sayısının Bakanlığa bildirilmesini de emretmiştir.  

Bilimin ve geleceğin sesi olması gereken bir Bakanlığın 'hatimmetre' gibi çalışması, bu absürt tablonun tam da Öğretmenler Günü'ne denk gelmesi ibretlik olmuştur. MEB'in bu talimatı; laiklikle ve başka dine/ inanışa mensup yurttaşların da eğitim ağına dahil olduğu gerçeğiyle zerre örtüşmemiştir. Öğretmenlerin yaşarken kıymetini bilmeyen, tüm haklı taleplerine kulak kapatan Bakanlığın, yaşamını yitiren öğretmenler için verdiği bu uhrevi talimat, kendi acınası halini ortaya koymuştur” dedi.

         Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Pala şunları söyledi: “- Hatim sayacı gibi çalışmak yerine öğretmenlerin yaşarken kıymetini biliniz. Sendikamızın da sözcülüğünü yaptığı hakları, eğitimcilere teslim ediniz. Bu şekilde Öğretmenler gününü dua okutarak değil, belki dua alarak geçirmiş olursunuz.

-  Şehit öğretmenlere dua okutmak yerine, öğretmenlerin görevlendirildikleri yerde daha güvenli olmalarını sağlayacak protokoller yapınız. Vatanın her karışını bir tutarak "görev alanımdır" diyen öğretmenlerin, terörle mücadele zaafları nedeniyle şehit olmasının önüne geçiniz.

- “15 Temmuz’da şehit olan öğretmenler” derken 15 Temmuz’da sadece bir öğretmenimizin şehit olduğunu ama 15 Temmuz bahanesiyle onbinlerce öğretmeni mağdur ettiğinizi unutmayınız.

- Milli eğitimden sorumlu bakanlık olarak bilimsel bakmak ve davranmak zorunda olduğunuzu hatırlayınız. Diyanet'in kıskanacağı işler yapmak, sizi eğitimin kuzey kutbu haline getirmeyecektir.

Tüm bunları yapmayacaksanız, bizce okullarda Bakanlığınızın ruhuna el Fatiha okunmasını ve sayının size en yakın zamanda bildirilmesini isteyiniz. O sayıya şaşırırsınız!

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız