HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ocak 2020 Cuma Saat: 09:55

YAKACAK FİYATLARI CEPLERİ YAKIYOR!

ÖZEL HABER Ordu’da torba kömür, kabuk ve odun fiyatları cepleri yakıyor. Kış aylarının tam ortasında bulunduğumuz günlerde yakıt satıcıları da kömür, kabuk ve odun fiyatlarını uçurmaya başladı. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında
YAKACAK FİYATLARI CEPLERİ YAKIYOR!

ÖZEL HABER

Ordu’da torba kömür, kabuk ve odun fiyatları cepleri yakıyor. Kış aylarının tam ortasında bulunduğumuz günlerde yakıt satıcıları da kömür, kabuk ve odun fiyatlarını uçurmaya başladı. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 25 kg’luk torba kömürün tanesi 30.00 Lira’dan satılırken, 2020 yılının ilk ayı Ocak’ta da 30.00 Liradan satılmaya devam edildi.

2017-2018 kış sezonunda 22.00 Liradan satışa çıkarılan torba kömürde ise yaklaşık yüzde 25 ila yüzde 30 arasında bir zam yapıldığı hesaplandı. Kömür fiyatlarında ki fiyat artışı, odun ve kabuk fiyatlarına da yansıdı.

Yakacak olarak kullanılan fındık kabuğunun Ordu’da bu sene bir torbası 35.00 Liradan satılmaya başlandı. 2019-2020 kış sezonunda torba kömür fiyatlarını da geçen kabuğun yanına yaklaşılmıyor.

40 torba kömürün bir ton olarak hesaplandığında vatandaşın cebinden çıkan para Bin 200 Lira oluyor. 20 torba fındık kabuğu içinde cepten çıkan para 700 Lirayı buluyor. Böylece bir ton kömür ve 20 torba kabuk için vatandaşın cebinden Bin 900 Lira çıkmış oluyor. 700 Lira vererek alınacak bir ton odun ile de yakacak için harcanan para 2 Bin 600 Lira oluyor. Ordulular nakliye, yükleme ve boşaltma işlemleri için de yaklaşık 3 Bin Lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor. 

Bir ton odun ve bir ton kömür ile kışın geçmeyeceğini dile getiren vatandaşlar, normal bir ailenin ağır kış şartlarında harcadığı para yapılan bu hesapların iki katına çıkabildiğini savundular. Isınma ihtiyacını soba yakarak karşılayan vatandaşlar ise fiyatların yüksek olduğuna dikkat çekerek hükümetin yakacak fiyatlarında geri adım atması gerektiğine dikkat çektiler. (Haber Şafak DELİÇAKAR) 

 

Anahtar Kelimeler : YAKACAK, FİYATLARI, CEPLERİ, YAKIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız