HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ekim 2020 Cuma Saat: 09:17

“VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAMINA DOKUNUYORUZ”

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, geride kalan 18 aylık süreçte gerçekleşen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Tepe, “Hemşehrilerimiz müsterih olsun, onlar için canla başla çalışan bir belediye var. Gülyalı
“VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAMINA DOKUNUYORUZ”

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, geride kalan 18 aylık süreçte gerçekleşen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Tepe, “Hemşehrilerimiz müsterih olsun, onlar için canla başla çalışan bir belediye var. Gülyalı Belediyesi’nin tüm imkânları Gülyalı’nın sorunlarının çözümü için vatandaşlarımızın hizmetinde” dedi.

18 AYDA 10 KM BETON YOLU HALKIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK

Vatandaşların en çok ulaşımla ilgili belediyeden talepte bulunduğunu ifade eden Başkan Tepe, “Taleplerin bilincinde olarak aralıksız bir şekilde ulaşımla ilgili sorunları kalıcı bir şekilde ortadan kaldırıyoruz. 2019 yılı içerisinde 5.9 km, 2020 yılının ilk 9 ayı içerisinde de 4.1 km yolda betonlama çalışması gerçekleştirdik. Toplamda 10 km beton yol Gülyalı Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla ve kredi kullanmadan vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Bu süreçte bir yandan da daha önceden çekilen beton yol kredilerine ödemelerimizi gerçekleştiriyoruz. 2020 yılı için kalan 2,5 aylık süreçte ulaşımla ilgili çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“BİRLİKTE ORDU’YUZ” SLOGANIYLA GÜLYALI’YA HİZMET EDİYORUZ

Gülyalı Belediyesi’nin çalışmalarının yanı sıra Ordu Valiliğimizin de betonlama çalışmaları gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Tepe, “Ordu Büyükşehir Belediyemiz de ulaşımla ilgili çok önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Kestane-Ambarcılı grup yolu ilçemizin en uzun güzergâha sahip ulaşım ağını oluşturuyor. Bu sorunlu güzergâhta 8,5 km’lik sıcak asfalt çalışmasına başlandı. 2020 yılı içerisinde Turnasuyu Mahallemizin Garkın mevkiinde sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştirildi. OSKİ marifetiyle Gülyalı’nın en büyük içme suyu problemi ortadan kaldırılıyor. Kestane-Ambarcılı-Mustafalı-Ayrılık hattında hummalı bir çalışma var. Önümüzdeki yıl bu bölgede içme suyu problemi ortadan kalkmış olacak. Kanopark’la ilgili çalışmalar da devam ediyor. Doğalgaz konusunda Turnasuyu Mahallemizin karayolunun üst bölgesine bu yıl içerisinde gaz ulaştırmayı hedefliyoruz. Ordu Valimiz Sn. Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’le uyum içerisinde, Birlikte Ordu’yuz sloganıyla Gülyalı’ya hizmet ediyoruz” dedi.

PANDEMİ SÜRECİNDE ÖRNEK UYGULAMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK

Küresel salgının Mart ayından ülkemizde görülmeye başladığını hatırlatan Başkan Tepe, “Pandemiyle birlikte ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilçemizde de ekonomik anlamda bir durgunluk yaşadık. Gülyalı Belediyesi olarak bu süreçte ortaya koyduğumuz uygulamalarla örnek çalışmalar gerçekleştirdik. Küçük esnafa olan borçlarımızın tamamını kapattık. Belediyemizin kiracısı konumundaki esnaflarımızın kiralarını öteledik. Dolmuş ve taksici esnafımıza yakıt desteğinde bulunduk. Sağlık çalışanlarımızın konaklaması için belediyemizin üst katını misafirhaneye çevirdik. Balıkçılarımıza gıda desteğinde bulunduk. Bu zor süreçte halkımızın yanında olduk” dedi.

VATANDAŞLARIMIZI SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİYLE BULUŞTURUYORUZ

Gülyalı Belediyesi’ni rutin hizmetlerin dışına taşıyacak bir yapıya kavuşturduklarını ifade eden Başkan Tepe, “Sosyal belediyecilik hizmetleriyle her kesimden vatandaşlarımızın yaşamına dokunuyoruz. Tekerlekli sandalye ve elektrikli hasta yatakları dağıtımı gerçekleştirdik. Engelli ailelerimizden bu çalışmayla büyük dua aldık. Onların yaşamlarının kolaylaştığını gördük. Gelinlik ve nişan kıyafetlerini tamamen ücretsiz bir şekilde hediye ediyoruz. Pandeminin getirdiği ekonomik olumsuzlukta düğün yapmak gerçekten büyük maliyet. İhtiyaç sahibi kardeşlerimiz gelinliklerini ücretsiz bir şekilde ediniyorlar. Ayrıca Gülyalı Belediyesi olarak nikâh işlemlerinden alınan ücretleri de geçtiğimiz yıl kaldırmıştık. Bu uygulamalarımız evlenecek çiftlerin ekonomilerine önemli bir katkı sağlıyor” dedi.

KÜTÜPHANENİN TAŞINMASIYLA İLGİLİ YENİ GELİŞME

İlçe Halk Kütüphanesi’nin bulunduğu konumdan çıkarılması için birçok girişim gerçekleştirdiğini açıklayan Başkan Tepe, “Bir yanında demir doğrama atölyesi bir yanında kıraathane. Bu manzara ilçemize yakışmıyor. Kütüphanemizin kaldırılmasıyla ilgili girişimlerimiz oldu. Yeni Kaymakamımız Aydın Yanık’ın bu konuda gayretleri var. Kütüphanemizi eski belediye hizmet binamıza taşıyarak bu olumsuzluğu gidermek istiyoruz” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız