HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Eylül 2022 Cumartesi Saat: 13:04

ÜRETEN KADINLAR İLGİ ODAĞI OLDU

Zümrüt Fındık Festivalinin ilk gününde Altınordu Üreten Kadın Kooperatifi'nin standı ziyaretçi akınına uğradı.
ÜRETEN KADINLAR İLGİ ODAĞI OLDU

 

Zümrüt Fındık Festivalinin ilk gününde Altınordu Üreten Kadın Kooperatifi'nin standı ziyaretçi akınına uğradı.

Belediye Başkanı Aşkın Tören’in "Tek kanatla uçulmaz” mottosu doğrultusunda kadınlarımızın üretime katkı vermeleri amacıyla Altınordu Belediyesinin hayata geçirdiği, Altınordu Üreten Kadın Kooperatifi şehrimizin mutfağını ve yöresel lezzetlerini her platformda tanıtmaya devam ediyor.

 

ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT ALDI

Üç gün sürecek Zümrüt Fındık Festivalinde yerini alan Altınordu Üreten kadın kooperatifi' Atatürk parkında stant açtı. Ordu’nun, Altınordu’nun coğrafi işaretli ürünleri başta olmak üzere yöresel ürünlerin sunulduğu stant, hem protokol mensupları hem de festivale katılan vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ve teveccüh gördü. 

 

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’in eşi Ayfer Tören'in katılımıyla açılan stantta kadın kooperatifi üyeleri tarafından hazırlanan ürünler büyük beğeni topladı.

 

Ücretsiz ikramların da yapıldığı standı Ordu Valisi Tuncay Sonel başta olmak üzere protokol mensupları ve vatandaşlar ziyaret ettiler. Stantta sunumu yapılan yöresel lezzetler ve coğrafi işaretli ürünler ziyaretçilerden tam not aldı.

 

 BAŞKAN AŞKIN TÖREN "ALTINORDU'MUZ GASTRONOMİ TURİZMİNİN DE BÖLGEDEKİ MERKEZİ OLACAK İNŞALLAH"

"Altınordu Üreten Kadın kooperatifi" üyelerine emek ve katkıları sebebiyle teşekkür eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Turizm kenti iddiası ile atılımlar yapan Ordu’nun Altınordu’nun gastronomi turizminin de bölgedeki merkezi olması için çalıştıklarını söyledi.

 

Turizm altyapılarını oluşturmaya devam ettiklerini belirten Başkan Tören "Yapımında sona geldiğimiz, yöresel damak tatlarımızın sunulacağı ‘Altınordu Yerel Lezzet Durağı' ve şehrimizin tarihi süreçten süzülüp gelen yerel ve doğal ürünlerinin tanıtıldığı şehrimize ve yöremize özgü markalarımızı ön plana çıkaran 'Altınordu Coğrafi İşaretli Ürün Tanıtım Noktası' ayrıca önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz Altınordu Belediyesi Ankara Ordu Konağı ile hem Ankara’daki Ordulu hemşehrilerimize hem de tüm Ankaralı'lara bölgemizin kültürünün zengin mutfağını ve gastronomi aracılığıyla şehrimizin güzelliklerini göstereceğiz" diye konuştu.

 

GASTRO ORDU ALANINDA BİR İLK OLACAK

Orduda alanında bir ilk olacak GastroOrdu adı altında bir gastronomi merkezi açacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Tören, "Yine kısa bir süre içerisinde kadın kooperatifi ile belediyemiz iş birliğinde şehrimizde hayata geçireceğimiz ve alanında ilimizde bir ilk olacak GastroOrdu adı altında bir gastronomi merkezi ile tüm Ordulu'lara, şehrimizi ziyaret eden tüm misafirlerimize hizmet vereceğiz.

Bütün bunların yanı sıra altyapılarını oluşturduğumuz diğer tamamlayıcı çalışmalarımızla #Altınordu’muz inşallah gastronomi turizminin de bölgedeki merkezi olacak inşallah" şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ÜRETEN, KADINLAR, İLGİ, ODAĞI, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız