HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ekim 2017 Cuma Saat: 09:10

Vali Yavuz: Sanayileşme, göçü önleyecek

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği ve 11 il’in Bakanlık Müdürlerinin katıldığı “9. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Ordu’da yapıldı.
Vali Yavuz: Sanayileşme, göçü önleyecek

         Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği ve 11 il’in Bakanlık Müdürlerinin katıldığı “9. Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısı” Ordu’da yapıldı.

          Aktuğ Otel’de gerçekleştirilen toplantıya, Vali Seddar Yavuz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Trabzon, Giresun, Rize ve Tokat illerinin Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürleri, KOSGEB Müdürleri, TSE Müdürleri ve Organize Sanayi Bölge Müdürleri katıldı.

         Toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, Karadeniz’de göçün engellenmesi için sanayileşmenin çare olduğunu dile getirerek, nüfusu ilde tutabilecek politikaların aktif hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

         Vali Yavuz, Ordu’da 3 yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi için çalışıldığını ifade ederek, OSB’lerin kamulaştırma çalışmaları konusunda mesafe alındığını söyledi.

         Vali Yavuz “Karadeniz gibi önemli göç veren ve her gün nüfusu büyükşehirlere akan bölgede, sanayileşmenin bir çare olduğunu açıkça söylemek istiyorum. Şunu hepinizin bilmesi gerekir ki, turizm sektörü 12 ay istihdam sağlamaz. Sizi bir yere kadar götürür, bir yerden sonra götürmez. Dolayısıyla göçü engellemek turizmle mümkün değil. Nüfusu burada tutabilecek politikaları aktif etmemiz gerekiyor. Bu nedenle şu anda 3 tane yeni organize sanayi bölgesi üzerinde çalışıyoruz. Kamulaştırma bedelleri konusunda epey bir mesafe alındı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından beklentimiz de en kısa zamanda kamulaştırma ödeneklerinin ilimize gönderilmesidir. Bu 3 yeni OSB’mizi hiç olmazsa bir buçuk yıllık süre içerisinde aktif etmek istiyoruz. Böylelikle bu şehrin vizyonunu daha iyi bir noktaya çekebileceğimizi, aynı zamanda Hükümetimizin 2023 vizyonuna katkıda bulunabileceğimizi değerlendiriyorum” dedi.

 

 

 

         Ordu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Osman Zeki Ardahanlıoğlu ise, İstişare Toplantılarının 6 ayda bir düzenlendiğini hatırlatarak, toplantının amacının uygulamada birlikteliği sağlamak ve sorunlar çözüm aramak olduğunu söyledi.

         Ardahanlıoğlu, Bakanlık ve İl Müdürlüğü’nün çalışmalarından bahsederek, Ordu, Fatsa ve Ünye’de kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgeleri ile de bilgi verdi.

         Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın şuan en önemli faaliyetlerinden birisinin Organize Sanayi Bölgeleri olduğuna dikkat çeken Ardahanlıoğlu, OSB’lerin yer seçimlerinin kesinleşerek seri numaralarının alındığını ve kamulaştırma işlemlerine başlanıldığını hatırlattı.   Kamulaştırma işlemlerinin bitirilmesinin ardından Ordu’da yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edileceğinin altını çizen Ardahanlıoğlu, bu sayede istihdama katkı sağlanacağını söyledi.

         Toplantıda ayrıca, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzmanları tarafından Organize Sanayi Bölgeleri konusunda sunumda bulunuldu.

Anahtar Kelimeler : Vali, Yavuz:, Sanayileşme, göçü, önleyecek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız